Evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagra”, care se va desfasura in zilele de 5 si 6 mai 2018, in Mamaia, are ca obiectiv principal strangerea de fonduri pentru amenajarea Plajei Terapeutice destinata persoanelor cu dizabilitati din Romania.

Pe langa donatiile participantilor din cadrul evenimentului, Medicover, prezent in Romania prin reteaua medicala Medicover si laboratoarele si centrele de recoltare Synevo, va oferi ca sponsorizare pentru amenajarea acestei zone cate 1 leu pentru fiecare kilometru parcurs in aceasta inedita competitie. Plaja terapeutica va deveni functionala incepand din acest sezon estival, in Zona Cazino si va cuprinde: o zona de sezlonguri si cearsafuri, spatii pentru terapie prin sport si muzica, cort spiritual, rampa de acces, gradina senzoriala de relaxare, ponton mobil pentru sarituri in apa, zona de stimulare auditiva, vizuala si tactila, alee senzoriala, atelier de olarit, spatiu pentru terapie canina, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilitati, vestiare, toalete, cort de prin ajutor.

„Ne bucura sa vedem in Romania proiecte atat de frumoase precum Plaja Terapeutica, la fel cum suntem incantati de mobilizarea din jurul competitiei “Alerg 24h Marea Neagra”. Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa sprijinim acesti copii si familiile lor astfel incat sa poata beneficia de tot ceea ce au nevoie pentru a duce o viata normala. Synevo este o echipa aflata intr-o cursa continua de identificare a celor mai bune solutii de diagnostic care sa ajute la evaluarea copiilor si recomandarea terapiei personalizate. Vreau sa felicit organizatorii si toti participantii la acest eveniment pentru ca le pasa!”, a declarat Laurentiu Luca, General Manager Synevo Romania.

“In practica medicala curenta intram in contact cu familii afectate de prezenta acestei tulburari la unul dintre membrii familiilor lor. Stim cat de dificile sunt aceste situatii si cat de mult conteaza sprijinul oferit, motive pentru care apreciem actiunile celor de la „Centrul Psihologic Marea Neagra”, precum si implicarea unui numar atat de mare de alergatori in cursa „Alerg 24h Marea Neagra. Este o onoare pentru noi sa fim parte din acest proiect. Grupul Medicover ofera servicii de testare genetica a autismului in laboratoarele Synevo, dar si servicii de evaluare, consiliere si terapie prin intermediul unor echipe multidisciplinare din sectia Pediatrie Medicover”, a declarat Adrian Peake, CEO Medicover.

1 km alergat = 1 leu pentru plaja terapeutica

“Daca in 2017 am alergat pentru realizarea proiectului Camera Virtuala de integrare scolara, proiect declarat castigator la cea mai mare gala din lume dedicata tratamentelor pentru autism – World Autism Festival din Canada (la sectiunea inovatie in tehnologie in recuperarea copiilor cu nevoi speciale), in 2018, prin evenimentul sportiv Alerg 24h Autism Marea Neagra ne dorim sa colectam fonduri pentru amenajarea unei plaje terapeutice destinata familiilor persoanelor cu nevoi speciale”, declara psihologul Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului Alerg 24h Autism Marea Neagra.

“Este un proiect de suflet in care investim multa dragoste de oameni, energie si entuziam pentru a sprijini construirea unei plaje terapeutice dedicate copiilor cu autism si alte dizabilitati. Nimic nu este mai motivant decat speranta ca prin gestul nostru le vom putea reduce suferinta si gandul ca ii vom putea aduce pe acesti copii mai aproape de noi, ii vom accepta, iubi si integra in normalitate. Impreuna putem face cu siguranta mai multe si de data aceasta!”, a declarat Dr. Cristina Florescu Moraid, Director Regional Synevo Studii Clinice.

Dorim sa inconjuram virtual Pamantul pe la Ecuator

„Sponsorizarea oferita de catre Medicover si Synevo va constitui o puternica motivatie pentru toti alergatorii. Daca la editia din 2017 am reusit, prin numarul de km alergati, sa adunam 11.000 km, anul acesta ne propunem sa inconjuram pamantul pe la Ecuator (40.000 de kilometri in total), iar in anii urmatori, cine stie, distanta pana la Marte”, declara psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului Terapeutic “Marea Neagra”, organizatorul evenimentului Alerg 24h Autism Marea Neagra.

”Prin intermediul echipei de alergare Medicover – Synevo ce participa la evenimentul din acest weekend si multumita sponsorizarii Medicover („1km alergat = 1 leu pentru plaja terapeutica”), ne-am propus sa sustinem si mai mult amenajarea acestei plaje de catre Centrul Psihologic Marea Neagra. Pe langa implementarea programelor de preventie dedicate copiilor asa cum este Programul de Preventie a Diabetului de Tip 2 si a altor Boli ale Civilizatiei, „inCerc”, una din directiile importante ale Asociatiei Medicover o reprezinta si sustinerea actiunilor care ajuta copiii cu nevoi speciale prin intermediul activitatilor noastre de voluntariat, iar acest eveniment a fost de la inceput primit cu bratele deschise!” a spus George Istrate, Directorul General al Asociatiei Medicover.