11907780_857448621006181_134957837558314250_o
Prof. dr. Mutaf Mehmet (Spitalul Acibadem din Bodrum – Turcia) si Alexandru Botorea

Asociatia „Salveaza o inima” si Plus Communication deruleaza campania umanitara internationala, pentru salveaza lui Alexandru Botorea. Copilul are 2 ani si 5 luni si sufera de arsuri de gradul 3 si 4, survenite in urma exploziei masinii in care se afla. Pentru reconstructia partilor din corp, micutul se va opera la Spitalul Acibadem din Turcia si are nevoie de 70.000 de Euro. Il puteti ajuta, donand aici.

Update – 27.08.2015, ora 12:00: Campania INTERNATIONALA, derulata de Asociatia Salveaza o inima si Plus Communication, pentru salvarea lui Alexandru Botorea, se bucura de un succes fantastic. In doar 12 zile de la lansarea campaniei, s-au strans pe platforma de donatii online a Asociatiei „Salveaza o inima peste 51.500 EUR (adica peste 74% din suma totala), suma ce va fi folosita pentru prima operatie, la Spitalul Acibadem din Turcia! Au donat romani si straini din toate colturile lumii… din Canada, SUA, Brazilia, Uniunea Europeana, tarile din Nordul Africii, pana in Japonia si Australia. Le multumim tuturor din suflet si haideti sa ne mobilizam sa-l salvam pe acest minunat copil!

alex-41Povestea lui Alexandru

“A fost unul dintre cele mai grele momente din viata mea. Il auzeam pe tata cum plange, pe mama pe fundal care vorbea cu altcineva la telefon. Eu n-am plans. stiam ca trebuie sa fiu puternica. Acum trebuia sa fiu barbat.

Alex suferise arsuri grave la nivelul mainilor si al capului si urma sa fie adus de un elicopter SMURD in Bucuresti. Am ajuns inaintea alor mei la spital si am incercat sa aflu cat mai multe informatii. Era unul din momentele alea in care stiu ca cel mai important e sa fiu eficienta si sa fiu tare.

[…]

Cand a ajuns n-am putut sa-l vedem. Era infasurat intr-o folie asemanatoare cu cea de staniol. Dupa cateva zeci de minute iese cineva si ne anunta ca nu avem ce sa facem acolo, abia maine dimineata vom afla starea lui reala. Incercam sa nu ma enervez, sa nu tip, sa n-o panichez si mai tare pe Ana care era pe drum in spre Bucuresti.

A doua zi de dimineata am fost cu Ana la spital. Ana se topea pe picioare si plangea de-ti rupea inima-n doua. stiam ca nu trebuie sa o fac si eu. Trebuia sa fiu barbat.

Ana a intrat la terapie intensiva si a vorbit cu medicii. „E pe moarte!”. „N-o sa mai aiba urechi, nas si nu stim dac-o sa mai vada!”

Alex a reusit sa treaca peste tot. A reactionat inainte sa fie deconecat si a suferit mai multe interventii de reconstructie. E mai puternic ca mine. E mai puternic decat toti.

Din pacate, Alex al meu nu mai e cum era inainte. Are chipul desfigurat si ii lipsesc degetele de la ambele maini. Nimeni nu te pregateste pentru asa ceva. Nimeni nu-ti spune cum poti privi copilul in ochi fara sa plangi ore in sir sa te intrebi cu ce ai gresit.

Cazul lui Alex are nevoie de cat mai multa sustinere pentru a putea redeveni un copil normal. Alexandru Botorea vede, aude, se joaca si se bucura de viata ca inainte de accident. Pe chip insa i-au ramas urmele luptei lui cu flacarile. Pentru a-l ajuta, las mai jos datele de contact ale verisoarei mele Ana Maria Daniela Botorea”.

Scrisoarea Clinicii Acibadem catre „Asociatia Salveaza o inima”

Buna ziua,

Va scriu pentru un caz care a ajuns la noi. Este vorba de un copil de 2 ani si 5 luni, care a suferit arsuri foarte grave de gradul 3- 4 la cap si maini in urma unei explozii de masina. Copilul a supravietuit si a fost internat din aprilie pana acum la Grigore Alexandrescu. Acum este externat si necesita cateva interventii foarte complicate de reconstructie: reconstructie fata (nas, buze, urechi), reconstructia degetelor de maini care au fost amputate.

Dosarul copilului a fost evaluat de catre Prof. dr. Mutaf Mehmet de la spitalul nostru Acibadem Bodrum, este un specialist foarte bun si unul dintre putinii medici care fac astfel de reconstructii la copii si domnul doctor este increzator ca il poate face bine. Interventiile trebuiesc facute insa cat mai urgent.

Prima etapa de interventii este aprox. 30.000 euro. Atasat aveti mai detaliat. Presupunem ca a doua ar fi tot aprox. 30.000-40.000 euro.

Parintii copilului vor incepe sa stranga banii prin toate mijloacele, insa as dori sa-i putem ajuta si noi cu tot ce putem deoarece acest copil trebuie sa faca interventiile cat mai repede posibil ptr. ca efectele sa nu fie iremediabile.

Atasat va transmit: document din partea Acibadem, dosarul copilului, CV-ul dlui doctor.

Va rog sa-mi spuneti daca ii puteti ajuta cumva si daca da, cum sa procedam.

Multumesc mult.