In luna aprilie 2017, cerul s-a prabusit peste familia Dabija! Micuta lor Margarita a primit un diagnostic crunt din partea medicilor – tumoare pe creier – iar viata ei era in mare pericol.

Intrucat in Republic Moldova doctorii i-au spus ca interventia de extirpare a tumorii este extrem de riscanta, parintii au plecat peste hotare, in Istanbul, la Liv Hospital, unde doctorii turci au pregatit-o temeinic, timp de multe luni, pentru complicata operatie.

Primul consult, primele analize, respectiv biopsia au aratat clar ca tumoarea este foarte agresiva si creste rapid (Ependimoma anaplastica gr. 3). A urmat un plan de tratament foarte strict: 30 de cure de radioterapie, timp de o luna si jumatate (de pe 4 mai 2017 pana pe 15 iunie 2017). Margarita a suportat foarte bine aceste proceduri si a rezistat fara anestezie, iar procedura dadea roade: tumoarea nu mai crestea.

Au urmat apoi sedinte dure de chimioterapie. A efectuat trei sedinte (intre 12 iulie 2017 si 5 septembrie 2017), dar starea micutei, care abia a implinit 4 anisori, se inrautatea si nu putea continua. Pentru fragilul ei corp, chimioterapia a fost destul de agresiva.

In luna noiembrie 2017 i s-a efectuat un RMN, pe baza caruia medicii neurochirurgi si oncologi au hotarat ca tumoarea trebuie extirpata in intregime. Riscurile interventiei chirurgicale era foarte mari, insa parintii s-au increzut in profesionalismul echipei medicale, condusa de renumitul neurochirurg Mustafa Kemal, iar operatia a fost un real succes: tumoarea a fost inlaturata! Starea Margaritei este tot mai buna, merge si vorbeste foarte bine, iar in luna februarie se va intoarce in Istanbul, pentru un nou RMN de control.

Margarita a primit ajutorul a mii de romani si moldoveni

Costurile medicale ridicandu-se la 50.000 de Euro, mult peste posibilitatile parintilor. Micuta a primit sprijinul Asociatiei „Salveaza o inima” si platformei de donatii Caritate.md, iar in doar cateva saptamani, mii de oameni din Romania si din Republica Moldova s-au mobilizat, in mediul virtual, si au donat pentru salvarea Margaritei.

“Nu imi pot exprima in cuvinte bucuria pe care o simt in acest moment. Fetita mea frumoasa traieste datorita voua, oameni cu sufletul mare! Nu ne-ati ajutat numai financiar, ci mai ales sufleteste. In toata perioada in care simteam ca nu mai apartin acestei planete, eram puternic bulversata si cu moralul la pamant, voi mi-ati trimis sute si mii de mesaje de incurajare. Le-am citit pe toate si mi-au dat curaj sa lupt pentru micuta mea Margarita! Multumim din suflet minunatei echipe de medici care au dat tot ce au mai bun pentru a-mi salva copilul, multumim lui Dumnezeu ca ne-a scos in cale asa oameni buni! Va iubim nespus!”, declara Oxana Dabija, mama Margaritei.

Contact

Pentru a doua opinie medicala si pentru programari, va rugam sa contactati reprezentantul din Romania, la 0727593533.