Anastasia, minunea familiei Soimu, s-a nascut aproape moarta, din cauza ca avea cordonul ombilical infasurat in jurul gatului. Resuscitatea nu s-a efectuat imediat, apoi 20 de minute medicii  din Republica Moldova au luptat sa o tina in viata. Lipsa de oxigen i-a afectat grav creierul, in special acei centri care tin de coordonarea miscarii.

Imediat dupa aceea, doctorii le-au comunicat parintilor sa se astepte la ce e mai rau, caci sansele de supravietuire erau minime. Bebelusa nu s-a dat insa batuta si a luptat sa fie alaturi de persoanele care i-au dat viata. In primele 3 zile a facut convulsii care i-au afectat si mai tare creierul, fiind la reanimare pentru o luna si 5 zile. Dupa externare, copilul nu plangea, nu urmarea cu privirea, nu sugea, iar pana la varsta de 7 luni a fost hranita prin sonda.

Desi a implinise 2 anisori, Anastasia nu putea sa stea pe fundulet, nu putea spune ce o durea sau cand ii era foame, nu mergea si nu stia sa se joace cu jucariile. Parintii nu s-au dat batuti, au cautat ajutor in stanga si in dreapta, iar intr-un final a primit un raspuns pozitiv din Istanbul, unde au fost vindecati mai multi copii cu probleme asemanatoare. Tratamentul consta in transplant cu celule stem, iar doctorii turci au recomandat 4 sedinte de transfuzie, la o distanta de o luna, intercalate cu sedinte de kinetoterapie pentru activarea noilor celule.

Anastasia a efectuat deja cele 4 transfuzii cu celule stem, iar in doar cateva luni, rezultatele au fost pur si simplu INCREDIBILE!!! De la fetita care nu putea sa se sustina DELOC, acum isi tine capul, sta pe fundulet, se joaca si, de curand, a spus … „Mama!”, spre bucuria familiei si oamenilor care i-au fost alaturi in tot acest drum spre vindecare. Drumul inca nu s-a incheiat, doctorii spunand ca mai este loc de mai bine, iar istovitoarele sedinte de fizioterapie o vor ajuta sa fie din ce in ce mai independenta si puternica!

Contact
A-0001 transparentPentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia, va rugam sa trimiteti actele medicale, prin Whatsapp, la +40727593533 or prin e-mail la office@medicalparkromania.com