La sfarsitul lunii viitoare, statiunea Mamaia va redeveni, pentru o zi, capitala europeana a sportului de masa. In data de 25 martie 2018, va avea loc a V-a editie a Maratonului Nisipului, cea mai mare competitie de anduranta din Europa desfasurata integral pe nisip.

Evenimentul sportiv international este organizat de Asociatia Sportiva “SanaSport” si Radio Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta, si contine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km si de 5 km) si crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atat pe parinti, cat mai ales pe copiii acestora si de a lupta pentru reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta prin proiectul social initiat de catre Asociatia “Daruieste Aripi”.

“In anul 2018 nu mai vorbim despre alergare, ci vorbim despre familie si dezvoltare personala; vorbim despre un stil de viata mai sanatos, vorbim despre iubire, despre comuniune, despre a darui, despre a ajuta, despre bucuria de a alerga impreuna cu sute de oameni. In toate aceste editii anterioare, am reusit sa construim, intai de toate, dorinta de a ne bucura de momente unice in viata. Am reusit sa legam prietenii, sa construim o comunitate puternica a iubitorilor de sport, care se implica tot mai activ in problemele comunitatii. Mai mult, am reusit printr-un eveniment ce reprezenta initial „o alergare intre prieteni”, sa realizam un eveniment sportiv international prin care sa promovam realmente statiunea Mamaia ca o atractie turistica. Zeci de sportivi straini, cat si sute de conationali din toate colturile tarii, au venit pe litoralul romanesc pentru ca au fost atrasi de entuziasmul de pe chipurile oamenilor, din fotografiile distribuite pe retelele de socializare. Oamenii sunt atrasi de bucurie, de entuziasm, iar noi, romanii, am reusit sa transmitem aceste sentimente cu varf si indesat”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei “SanaSport” si co-organizatorul evenimentului international “Maratonul Nisipului”.

Maratonul Nisipului 2017, in cifre

Anul trecut, evenimentul sportiv international Maratonul Nisipului a batut toate recordurile de participare. Pe plaja dinspre Mamaia spre Navodari, au alergat nu mai putin de 1.600 de sportivi amatori si profesionisti din 10 tari, s-au mobilizat peste 160 de voluntari pentru a contribui la buna desfasurare a competitiei, iar peste 10.000 de oameni au vazut live pe internet competitia. In acelasi timp, s-au donat 12.500 de lei, suma care a fost alocata pentru reconstructia si modernizarea sectiei de nou-nascuti.

Inscrierile la Maratonul Nisipului 2018 se pot face pe www.maratonulnisipului.ro.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 500 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editiile 2016 si 2017.