Ceea ce parea acum multi ani o fantasmagorie, a devenit o realitatea uzuala in zilele noastre. Bitcoin – moneda virtuala care a cunoscut o “explozie” in ultima perioada, poate fi folosita si in Romania pentru a face cumparaturi online.

BeKid.ro este primul magazine online din Romania dedicat bebelusilor si copiilor care a introdus ca mijloc de plata Bitcoin. Astfel, parintii care vor sa cumpere jucarii, carucioare, scutece, biberoane sau alte produse destinate copiilor, vor putea face plata si prin aceasta criptomoneda, lucru care este o premiera in tara noastra.

“Initial nu am crezut ca merita sa investesc timp si resurse implementand aceasta metoda de plata, crezand ca Bitcoin nu este asa de mult folosit in e-commerce-ul din Romania. Spre surprinderea mea insa, am primit foarte multe cereri de la parinti care doreau sa faca plata prin aceasta metoda. Am implementat de o saptamana metoda de plata si au aparut deja primele comenzi, lucru imbucurator pentru online-ul din Romania, deoarece acesta se raliaza imediat la trendurile mondiale. In viitor preconizam ca tot mai multi oameni vor folosi Bitcoin la fel de mult ca dolarii, euro sau moneda noastra nationala”, declara Iulian Ghisoiu, General Manager al companiei care detine site-ul www.bekid.ro.

Ce este Bitcoin si cum a “explodat” in ultimele 6 luni?

Bitcoin este un sistem de plata electronica descentralizat, independent de orice sistem bancar si, totodata, o moneda digitala (criptomoneda), creata in 2009 de o persoana sau un grup de persoane care au ramas in anonimat pana la ora actuala.

Timp de aproape 4 ani, Bitcoin a pastrat o valoare constanta, cuprinsa intre 0 si 173 de dolari per unitate, insa la sfarsitul lunii noiembrie 2013, valoarea sa a sarit, peste noapte, la peste 1000 de dolari per unitate. De atunci incolo, valoare sa a continuat trendul ascendent, iar in data de 16 decembrie 2017, a cunoscut apogeul sau de 19.221,14 dolari per unitate. La ora actuala, pretul unui Bitcoin este de aproximativ 11.000 de dolari.