Acum cinci ani, Maxim Gavrilenco a baut, din neatentie, o substanta toxica depozitata in garaj, care i-a ars esofagul. Din acel moment, baiatul a spus “adio” locului de joaca si prietenilor si a inceput sa isi petreaca timpul prin spitale si sali de operatii, fiind hranit printr-un tub care i-a perforat trupul firav.

Dupa multi ani de chin, baiatul a primit o noua sansa la o viata normala, fiind supus unei operatii de reconstructie a esofagului, interventie care a avut loc la Spitalul Medical Park din Istanbul. Procedura chirurgicala, efectuata de doctorul Pelin Oguzkurt, a fost una complexa si foarte riscanta, a durat 18 ore si a presupus completarea esofagului compromis cu o bucata din intestinul gros. Imediat dupa operatie, starea de sanatatea a baiatului de 11 ani s-a imbunatatit radical si a inceput sa planga de bucurie cand a resimtit pentru prima data, dupa multi ani, gustul unui ciocolate.

Interventia chirurgicala a costat 30.000 de Euro, iar costurile au fost acoperite din fondurile stranse de Asociatia “Salveaza o inima”, in urma unei campanii desfasurate in mediul online, pe www.salveazaoinima.ro. “Impreuna cu echipa am lucrat zi si noapte pentru a gasi solutii ca strigatul de ajutor al lui Maxim sa ajunga la cat mai multi oameni. Intr-o dupa amiaza, am primit un apel telefonic de la un numar ciudat, care avea prefixul +351. La celalalt capat al firului, o voce romaneasca s-a prezentat ca este directorul general al unei companii de constructii din Portugalia si doreste sa-l ajute pe Maxim cu suma integrala a interventiei, de 30.000 de Euro. In cateva ore am parafat contractul de sponsorizare, iar dupa 48 de ore suma era virata in cont. Acel scurt telefon de nici macar un minut i-a schimbat radical viata acestui baiat chinuit. Ne-am bucurat enorm sa stim ca baietelul este bine, ca are mare pofta de mancare si ii multumim bunului Dumnezeu pentru acest miracol. Este inca o dovada in plus ca Dumnezeu lucreaza prin oameni”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com, aura.tasente@medicalpark.com.tr.