IMAG0342Iubirea, recunoscuta si de catre mediul stiintific ca fiind prima putere din Univers, va fi dezbatuta la EUROTAS 2016 – cea mai mare conferinta internationala de psihologie organizata in Romania, in statiunea Venus, in perioada 21-25 septembrie 2016.

Conferinta, creditata de Colegiul Psihologilor din Romania, este organizata in contextul in care specialistii au masurat, printr-un inedit experiment, ca acest sentiment, pe care noi il numim iubire, genereaza cea mai puternica emotie pe care corpul uman o poate manifesta, insa aceasta nu este produsul mintii noastre, ci doar coordonata de mintea noastra. In acelasi timp, psihologii au descoperit ca, in societatea moderna, creierul uman a generat un sistem alternativ care estompeaza si chiar modifica substantial fluxul de iubire ce ne curge prin fiecare celula a corpului nostru. Din aceasta cauza, mintea noastra ne-a impins sa iubim conditionat, unilateral, generandu-se reactii negative precum stresul, anxietatea, depresia sau chiar frica.

Tot in cadrul manifestarii stiintifice, reputati profesori universitari si cercetatori din intreaga lume vor prezenta implicatiile pe care le are cea mai puternica expresie din lume – “Te iubesc!” si cum aceste simple cuvinte pot cobori filtre mentale care blocheaza iubirea sa se manifeste la cel mai inalt nivel.

“Daca vom intelege pe deplin importanta acestei emotii profunde in vietile noastre, lumea se va transforma radical, razboaiele vor fi inutile, oamenii vor intelege ca suferinta altora reprezinta propria suferinta, iar fiintele umane vor deveni mai intelegatoare si mai bune. Acesta este si motivul pentru care am ales acest subiect inedit – “iubirea – eternul miracol” – deoarece ne dorim sa intelegem de ce mintea noastra nu permite sa ne manifestam la parametri inalti si cum putem sa invingem aceste bariere inventate tot de noi. Pana in prezent, s-au inscris peste 50 de lectori – profesori universitari, cercetatori si practicieni de renume mondial din 20 de tari, precum: Statele Unite ale Amercii, Canada, Brazilia, Ecuador, Mexic, Israel, Africa de Sud si din majoritatea tarilor europene. De asemenea, foarte multi psihologi din Romania si-au anuntat prezenta la aceasta aceasta manifestare stiintifica internationala”, declara drd. Anghel Ilie Gradinaru, presedintele Asociatiei Romane pentru Cunoastere si Interventie Psihologica si organizatorul Conferintei Eurotas 2016 – “Love – eternal miracle”

Inscrierile se pot face pe http://www.eurotas2016.com/.