Iubesc copiii mai mult ca orice si isi dedica viata in totalitate lor. Sapte zile din sapte incearca sa le readuca sanatatea si zambetul pe buze. Lor, copiilor bolnavi de cancer. Vorbim despre medicii oncologi (n. red – ai Grupului International de Spitale „Medical Park” din Turcia), pe mana carora ajung anual zeci de micuti din tara noastra. Si nu pentru ca noua ne-ar lipsi doctorii dedicati si pregatiti, ci pentru ca ne lipsesc conditiile decente si infrastructura medicala.

El este unul dintre medicii oncologi din Turcia care ofera o a doua sansa copiilor bolnavi de cancer. Inclusiv copiilor romani diagnosticati cu aceasta boala cumplita. A terminat facultatea in Turcia, s-a specializat in Statele Unite ale Americii si in Franta. Sectia de oncologie i-a devenit a doua casa de ani buni.

„Este extrem de dureros atunci cand trebuie sa le dam parintilor cumplita veste, sa le spunem diagnosticul, sa le spunem ca micutii lor au cancer. Este foarte greu, inclusiv pentru copil. Din acel moment, copilaria lui se intrerupe”, declara profesorul Ceyhun Bozkurt, doctor oncolog al Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia.

Aproape zi de zi, medicul se afla printre copiii pe care nu ii priveste ca pe niste pacienti, ci ca pe copiii lui. Incearca din rasputeri sa le aline suferintele. Cu fiecare in parte leaga prietenii strasnice.

„Este foarte bun, el tot timpul imi aduce zambetul pe fata si tot timpul imi explica fiecare procedura. Am incredere in el si o sa ma puna iapoi pe picioare”, spune un copil bolnav de cancer tratat la Medical Park.

Dincolo de medici dedicati si pregatiti, micutii bolnavi de cancer au alaturi si psihologi.

„Nu doar pentru noi, ci si pentru copil si familie, este importanta prezenta unui psiholog. Numai asa, copiii si parintii lor pot intelege trauma prin care trec”, explica doctorul.

Pana acum, zeci de copii care au ajuns pe mana medicilor turci au invins cancerul. O mare contributie in procesul vindecarii a avut-o si aparatura medicala ultramoderna.

Acest robot, spre exemplu, care a costat un milion si jumatate de euro si care a fost fabricat in Italia, masoara tratamentul de chimioterapie.

„Cum functioneaza, mai exact, acest robot? Ei bine, pe baza unei fise a pacientului, el masoara cu exactitate doza de tratament. Pentru ca, spre exemplu, in cazul unui bebelus, o doza prea mare ar putea fi fatala. Inainte de toate, acest robot pregateste doza de chimioterapie, care se masoara in mililitri. Apoi, doza este cantarita si astfel la noi ajunge cantitatea de care avem nevoie. Nu exista riscul unei greseli. Noi urmarim totul de pe acest ecran”, afirma doctorul.

Asemenea roboti mai exista in Germania, Japonia si Statele Unite ale Americii. Sursa: Prima TV

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com, aura.tasente@medicalpark.com.tr.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.