In data de 25 noiembrie, Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta va gazdui evenimentul Gala Femeilor Solidare, in cadrul caruia se vor face strangeri de fonduri pentru prima plaja din Europa realizata pentru persoanele cu dizabilitati.

Toate veniturile din vanzarea de bilete ale acestui eveniment vor fi directionate pentru amenajarea Plajei terapeutice – un concept unic in lume care imbina zone de relaxare cu ateliere de terapie pentru persoanele cu nevoi speciale. Spectacolul va fi intretinut de artistul constantean Ionut Galani si trupa Brio Sonores – castigatorii emisiunii “Romanii au Talent”, iar momentele de umor vor fi asigurate de cunoscutii Romica Tociu si Cornel Palade.

Premiu international pentru Excelenta in Tehnologie

Proiectul, initiat de psihologul constantean Adrian Gemanaru, desemnat castigator, in anul 2017, la World Autism Festival din Canada, la sectiunea Excelenta in Tehnologie, se va intinde pe o suprafata de 22.000 de metri patrati de plaja si va cuprinde mai multe zone terapeutice, atat pentru persoanele cu dizabilitati, cat si pentru turistii aflati in vacanta cu familia pe litoralul romanesc.

Cincisprezece personalitati feminine vor fi premiate

In cadrul evenimentului de la malul marii vor fi premiate 10 femei cu notorietate din municipiul Constanta, care s-au implicat voluntar in acest proiect menit sa ofere o sansa la integrarea persoanelor aflate in dificultate. De asemenea, vor fi acordate si 5 premii de excelenta unor doamne din Romania pentru implicarea in cadrul acestui proiect.

Unul dintre aceste premii de excelenta va fi acordat doamnei ministru Adriana-Doina Pana, Ministerul Apelor si Padurilor, condus de domnia sa, fiind partenerul principal al proiectului. ”Ma bucur ca am posibilitatea sa fac parte din acest proiect. Marea este a tuturor de la Dumnezeu. Este un firesc ca oricine sa se poata bucura de ea”, declara Adriana-Doina Pana, ministrul Apelor si Padurilor.

Pretul unui bilet este de 70 lei si poate fi achizitionat de la casieria Casei de Cultura a Sindicatelor din Constanta si de pe site-ul www.bilete.ro.

Echipamente terapeutice sunt inspirate dupa un parc celebru din S.U.A.

Parcul Terapeutic „Plaja Dizabilitati” va cuprinde zone de sezlonguri, zone de cearsafuri, spatii pentru terapie prin sport si muzica (meloterapie), cort spiritual, rampe de acces, scena pentru evenimente, gradina senzoriala de relaxare, punct de hidratare, locuri de joaca, ponton mobil pentru sarituri in apa, zona de stimulare auditiva, vizuala si tactila, alee senzoriala, atelier de olarit, spatiu pentru terapie canina cu ajutorul cainelui de terapie Sunny – certificat international, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilitati, vestiare, dusuri, toalete, cort de prim-ajutor etc.

Echipamentele terapeutice sunt inspirate dupa cele din Statele Unite, unde deja exista mai multe astfel de parcuri terapeutice. Pentru vara 2018, organizatorii proiectului estimeaza ca peste 200.000 de persoane cu dizabilitati si insotitori ai acestora vor veni sa se bucure de aceasta zona speciala de relaxare. Peste 200 de voluntari din 10 tari din intreaga lume vor asigura buna desfasurare a evenimentelor pe timpul sezonului estival, iar atat intrarea, cat si toate facilitatile sectorului de plaja, vor fi gratuite.