Cristian Filip2Cristian Filip, un elev premiant, in varsta de 15 ani, se lupta din rasputeri cu o forma rara si necrutatoare de cancer, care ii pune viata in pericol. Intrat primul pe lista la liceu, adolescentului i s-a facut rau in prima zi de scoala, iar medicul din Braila, care l-a consultat, l-a trimis de urgenta la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, afirmand ca “nu a mai vazut asa ceva”.

Doctorii din Bucuresti l-au supus la noi investigatii medicale, radiografii si tomografii, iar diagnosticul provizoriu a fost de chist hidatic, abces pulmonar sau lichid intre pleura si plaman. Dupa o saptamana de tratament, administrat in cadrul spitalului bucurestean, starea lui Cristian se inrautatea, durerea din spate era mult mai accentuata si temperatura, foarte ridicata, nu-i scadea. Aceeasi medici au depistat o tumoare gigant prinsa de coaste si bagata in cutia toracica, iar doctorii i-au dat sanse mici de supravietuire. Atunci, familia a luat hotararea sa fie consultat si de un alt spital, de data aceasta, din strainatate, iar dupa cateva telefoane, baiatul a fost transferat la Clinica Acibadem Maslak din Turcia. Acolo, Cristian a intrat de urgenta in operatie, iar dupa noua ore, medicii au declarat interventia chirurgicala un succes, oferindu-i o noua sansa la viata.

Lupta de supravietuire nu s-a incheiat inca

In prezent, cosmarul prin care trece baiatul este departe de a se fi incheiat, acesta urmand tratamente cu citostatice si radioterapie foarte costisitoare, dar totodata decisive pentru viata lui. Fiecare luna de tratament costa 10.000 de Euro, iar costul total ajunge la 100.000 de Euro.

Persoanele care vor sa infaptuiasca o minune in familia lui Cristian, mai ales ca se apropie Sfanta Sarbatoare a Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos, o pot face pe platforma de donatii online a Asociatiei “Salveaza o inima”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/cristian-filip/ (Card, Paypal si Contract de sponsorizare – persoane juridice) sau prin trimiterea unui SMS de 2 Euro, la numarul 8832, cu textul “Cristian”.

“Avem speranta ca il vom ajuta impreuna pe Cristian sa-si duca tratamentul la bun sfarsit, deoarece de acesta depinde viata lui. Chiar daca este o suma foarte mare, nu este imposibil de atins. Am mai demonstrat ca se pot strange sume mari in campaniile noastre anterioare. Romanii cu suflet au mai infaptuit astfel de minuni, mai ales in preajma Craciunului, iar acest elev eminent are nevoie de 50.000 de prieteni care sa trimita un banal SMS de 2 Euro, dar crucial pentru viata sa”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna.