nectaria

O cheama Nectaria, are doar 1 an si 4 luni si s-a nascut cu artrogripoza multipla, o boala cumplita care i-a blocat articulatiile, impiedicand-o sa mearga si sa-si foloseasca mana dreapta.

Nascuta prematur cu o greutate de 1540 grame si cu multiple probleme asociate, de alimentatie, fetita a suferit deja doua interventii chirurgicale, una la stomac pentru boala de reflux gastroesofagian si cealalta la picioare, pentru corectarea varus equin-ului. Imediat dupa aceea, Nectaria a fost nevoita sa poarte gipsuri Ponsetii, iar in prezent poarta orteze la picioare si la manuta dreapta, in timp ce urmeaza si sedinte de kinetoterapie.

Cea mai grava problema cu care se confrunta micuta la ora actuala este luxatia de sold drept, care se poate rezolva doar printr-o interventie chirurgicala destul de complicata. Operatia a fost programata la sfarsitul lunii noiembrie, iar pana atunci parintii trebuie sa stranga aproape 10.000 de Euro, atat cat costa operatia propriu-zisa si sedintele de recuperare post operatoriu. “Am simtit de nenumarate ori sentimentul neputintei stiind ca fetita pe care ai asteptat-o cu atata iubire, sa treaca peste aceste probleme de sanatate foarte grave. Chiar daca moralul nostru a fost mereu la pamant, am reusit intotdeauna sa gasim resurse de a lupta pentru viitorul copilului nostru. Marea noastra sansa a venit de la Asociatia Salveaza o inima, care a raspuns imediat la strigatul nostru de ajutor. In doar cateva zile, datorita oamenilor cu suflet mare mare, am reusit sa strangem aproape jumatate din suma necesara. Timpul e foarte scurt, iar fetita noastra trebuie sa se opereze cat mai repede pentru a incepe perioada de recuperare. Singurul nostru scop in viata a ramas sa o vedem pe Nectaria sanatoasa si sa alerge alaturi de ceilalti copii. Va rugam din suflet, ajutati-ne ingerasul!”, este strigatul de ajutor al lui Carmen Gaspar, mama Nectariei.

Cum o putem ajuta pe micuta Nectaria?

Cine vrea sa ii ofere Nectariei o mana de ajutor, poate dona 2 Euro prin trimiterea unui simplu SMS la 8832, cu textul “Nectaria”. Fiecare mesaj trimis inseamna o sansa in plus pentru sanatatea si viitorul fetitei. De asemenea, donatiile pot fi facute si online, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/nectaria-gaspar/, prin transfer bancar, in conturile Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari) sau prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 150 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 1.000.000 de Euro si peste 180.000 de Euro din campanii de donatii prin SMS.