Dragos SzaboNascut prematur, Dragos Szabo, acum in varsta de numai 1 an si 3 luni, sufera de o afectiune care il condamna sa traiasca in intuneric. Incubatorul, aparatul care trebuia sa-l intareasca si sa-l pregateasca pentru o copilarie plina de bucurie si iubire, s-a dovedit un dusman pentru ochisorii lui, iar acum risca sa nu isi mai poata vedea parintii niciodata.

Medicii romani l-au diagnosticat cu retinopatie de prematuritate de grade 4B si 5, iar aceasta afectiune foarte avansata i-a lasat neputinciosi pe multi medici din tara si din strainatate. Singurii care s-au declarat increzatori ca Dragos isi poate recupera vederea sunt medicii de la Spitalul “William Beaumont” din Detroit (Statele Unite ale Americii), care au mai operat cu succes si alti copii din Romania cu afectiuni asemanatoare. Cu toate acestea, doctorii americani recomanda ca micutul sa ajunga pe masa de operatie pana in data de 13 ianuarie 2016, altfel sansele de recuperare scad vertiginos. Suma necesare pentru interventia chirurgicala este de 36.000 de Euro, iar Asociatia “Salveaza o inima” a initiat deja, la inceputul lunii decembrie, o campanie umanitara derulata in mediul online, la nivel national si international. Pana la ora actuala, peste 1.200 de persoane cu suflet bun au raspuns afirmativ la apelul umanitar, platforma inregistrand peste 11.000 de Euro donati. La aceasta suma stransa, se adauga si cei peste 10.000 de Euro pe care parintii i-au primit in conturile personale. Dragos mai are nevoie de aproximativ 15.000 de Euro, deci mai putin de jumatate din suma totala.

Persoanele care vor sa infaptuiasca o minune in familia lui Dragos, mai ales ca se apropie Sfanta Sarbatoare a Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos, o pot face pe platforma de donatii online a Asociatiei “Salveaza o inima”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/dragos-szabo/ (Card, Paypal si Contract de sponsorizare – persoane juridice) sau prin trimiterea unui SMS de 2 Euro, la numarul 8832, cu textul “Dragos”.

“Este o durere foarte mare pentru o mama sa stie ca bebelusul lor nu ii poate vedea chipul. Totul s-a petrecut la nastere, Dragos fiind nascut cu 2 luni inainte de termen, iar incubatorul care trebuia sa-i fie prieten si sa-l inzdraveneasca, i-a afectat grav ambii ochisori. Suntem foarte ingrijorati, mai ales ca medicii ne-au spus ca daca intarziem operatia, afectiunea va fi ireversibila, iar baietelul nostru va ramane orb toata viata. Credem foarte mult in Dumnezeu si in minunile pe care le face in fiecare zi, iar foarte multi oameni cu suflet ne suna zilnic si ne ajuta cu putinul pe care il au. Nu mi-a venit sa cred ca intr-un timp record, gratie campaniei initiate de prietenii de la Asociatia Salveaza o inima, am reusit sa strangem peste jumatate din suma pe care va trebui s-o platim pentru interventia chirurgicala. Mai este putin timp pana la operatie, iar inima mea bate din ce in ce mai tare, deoarece nu concep ca fericirea vietii noastre sa nu ne poata vedea niciodata in viata asta. Va rog, ajutati-ne! Viata puiului nostru depinde de voi!”, este strigatul disperat de ajutor al Anei Maria Szabo, mama lui Dragos.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna.