Sambata, 10 septembrie 2016, statiunea Mamaia a gazduit evenimentul international TriChallenge, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani. Incurajati de mii de oameni de pe margine si ajutati de o vreme superba, cei peste 1.500 de participanti din peste 10 tari, au realizat unul dintre cele mai frumoase spectacole sportive care au avut loc pana acum pe litoralul romanesc.

Evenimentul sportiv, ajuns la a VIII-a editie, a reprezentat totodata si un inedit mod de a promova Mamaia la nivel international, statiunea romaneasca fiind deja consacrata pe harta internationala a competitiilor sportive importante. In aplauzele publicului, dupa terminarea celor trei probe (inot, ciclism si alergare), primul care a trecut linia de sosire, la cea mai grea proba (Olimpic), a fost Zsombor Deak (2 ore, 4 minute si 14 secunde), iar la categoria fete, castigatoarea aceleasi probe a fost Stefania Ion – 2 ore, 27 de minute si 12 secunde.

TriChallenge Mamaia 2016 a fost o editie cu totul deosebita, in special datorita faptului ca proba de inot s-a desfasurat in Marea Neagra. Participantii au avut de inotat 400m, 750m sau 1500m, in functie de proba pentru care au optat. Provocarea a continuat cu parcurgerea altor 450m in alergare, cu trecere peste pasarela de pe Bulevardul Mamaia, pana in zona de tranzitie. De aici au pornit pe traseul de bicicleta, parcurgand 10km la proba supersprint, 20km la cea sprint si 40km la proba olimpica. Cursa s-a incheiat cu proba de alergare, unde sportivii au avut de parcurs 2,5km, 5km, respectiv 10km.

Rezultatele de la probele individuale si stafeta

Supersprint

La masculin, Erick Rogoz a castigat proba, terminand in 39 de minute si 52 de secunde. Locul doi a fost ocupat de Lucian Valle (41 de minute si 35 de secunde), iar locul trei de Tamas Botond Zoldi (43 de minute si 1 secunda). La feminin, Andreea Diana Iordache a terminat doar la cateva fractiuni de secunda in fata Madalinei Frant, timpul ambelor fiind de 46 de minute si 23 de secunde. Locul trei a fost obtinut de Maria Ramona Turlica (48 de minute si 21 de secunde).

Sprint

La masculin, proba a fost castigata de Mircea Balica (1 ora, 3 minute si 30 de secunde), urmat de Vlad Hasegan (1 ora 3 minute si 45 de secunde) si Cristian Tranulea (1 ora, 5 minute si 21 de secunde). La feminin, castigatoarea a fost Antoanela Manac (1 ora, 4 minute si 42 de secunde), locul 2 – Andreea Balan (1 ora, 10 minute si 41 de secunde) si locul 3 – Kinga Simon (1 ora, 14 minute si 43 de secunde).

Olimpic

Zsombor Deak este marele castigator al celei mai dificile probe a competitiei TriChallenge Mamaia, la masculin, terminand cursa in 2 ore, 4 minute si 14 secunde. Pe locul secund s-a clasat Attila Daniel (2 ore, 5 minute si 24 de secunde), iar pe locul 3 – Ciprian Balanescu (2 ore, 9 minute si 20 de secunde). La feminin, castigatoarea a fost Stefania Ion (2 ore, 27 de minute si 12 secunde), fiind urmata de Ana Mega (2 ore, 30 de minute si 46 de secunde) si Hajnalka Jakab-Benke (2 ore, 34 de minute si 19 secunde).

Stafeta Sprint

La proba de Stafeta Sprint masculin, castigatorii au fost membrii echipei Happy Tri Friends (1 ora, 8 minute si 58 de secunde), urmati de Bestsoft (1 ora, 11 minute si 57 de secunde) si Cambridge School of Bucharest (1 ora, 16 minute si 25 de secunde).

La feminin, locul 1 a fost ocupat de Lacu Rezii (1 ora, 21 de minute si 1 secunda), locul 2 – Oxigen (1 ora, 44 de minute si 30 de secunde), locul 3 – Albinutele Electronice (1 ora, 48 de minute si 4 secunde). Clasamentul la mixt este: locul 1 – Bucharest Sport Club (1 ora, 8 minute si 59 de secunde), locul 2 – Mcm Team Galati (1 ora, 13 minute si 22 de secunde) si locul 3 – Internationalii (1 ora, 16 minute si 16 secunde). Pe general, clasamentul arata in felul urmator: 1. Happy Tri Friends, 2. Bucharest Sport Club si 3. Bestsoft.

Stafeta Olimpica

Castigatorul acestei probe a fost TYR Romania Team, care au terminat cursa in 2 ore, 8 minute si 44 de secunde, fiind urmati de Aqua Vita Delta Tulcea V2 (2 ore, 12 minute si 48 de secunde) si Bobo Racing Team (2 ore, 16 minute si 49 de secunde).

De asemenea, au fost premiati si participantii care au luat pentru prima data startul la un triatlon.

Toate rezultatele pot fi gasite pe website-ul oficial al competitiei internationale, http://www.trichallenge.ro/rezultate/.

Festivalul sportiv TriChallenge Mamaia a continuat dupa-amiaza cu TriKids Challenge, competitie dedicata copiilor care iubesc inotul, mersul pe bicicleta si alergarea. Cei mici s-au intrecut in cadrul a doua probe: aquatlon (inot si alergare) si duatlon (alergare si bicicleta).

Evenimentul s-a incheiat cu crosul Beach Run, unde participantii au avut de parcurs o distanta de 4km pe plaja si promenada din Mamaia. Startul s-a dat din fata Hotelului Rex, iar alergatorii au pornit pe traseu in aplauzele sustinatorilor de pe margine.

Sustinatori si parteneri

Editia a VIII-a a competitiei TriChallenge Mamaia a fost sustinuta de Primaria Municipiului Constanta. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Smart Atletic, cu sprijinul Federatiei Romane de Triatlon.

Partenerii evenimentului: Skoda, Intersport, Ciuc, Felt, PowerBar, TYR, TriSport, Spokes, Dorna, Gral Medical, Regina Maria si 140 de batai pe minut.

Parteneri media: Dolce Sport, Gazeta Sporturilor, Europa FM si Radio 21.