Peste 250 de pisici din toate colturile lumii vor putea fi admirate la SofistiCAT – Salonul International Felin Bucuresti, care va avea loc in zilele de 22-23 septembrie la Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, Bucuresti.

Deschis in ambele intre orele 10-17, Salonul International Felin integreaza cele mai importante doua organizatii mondiale ale crescatorilor de feline: Federation Internationale Feline (FIFe) si The International Cat Association (TICA).

Publicul va avea astfel ocazia de a cunoaste doua sisteme de arbitrare – FIFe (european) si TICA (american) – si, in egala masura, posibilitatea de a admira exemplare feline care nu sunt prezente in evenimentele dedicate unui singur sistem. La aceasta editie, vizitatorii vor putea admira in premiera un exemplar din rasa Lykoi, supranumita pisica varcolac (werewoolf cat), datorita asemanarii cu un lup.

SofistiCAT are ca principale puncte de atractie competitiile “BEST IN SHOW”, in care cele mai frumoase pisici se vor intrece pentru un loc pe podium. Doua prestigioase jurii internationale vor evalua superbele exemplare de pisici din rasele Abysiniana, Albastru de Rusia, Angora Turceasca, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Burma, Chartreaux, Devon Rex, Don Sphynx, Exotica, Lykoi, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiana de Padure, Orientala, Persana, Pixie Bob, Ragdoll, Siberiana, Sacra de Birmania, Singapura, Sphynx, Siameza, Scottish Fold, Scottish Straight,Toyger.

Sambata 22 septembrie, in pauza dintre arbitraj si finalele concursurilor, crescatorii raselor Persana si Exotic Shorthair au pregatit pentru public o prezentare speciala.

Ca de fiecare data, in cele doua zile ale expozitiei se va desfasura si campania “ARATA CA ITI PASA”, in cadrul careia se vor strange donatii (in bani sau hrana) pentru animalele din adaposturi. Organizatiile pentru protectia animalelor vor aduce pisici vaccinate si sterilizate, spre adoptie.

Vizitatorii vor putea participa la o tombola speciala, avand ca premii centre de joaca pentru pisici, iar pentru copii va fi deschis un atelier de pictura pe fata. In cadrul evenimentului, vor fi disponibile, la preturi promotionale, produse si accesorii destinate atat pisicilor (hrana, igiena, joaca), cat si iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, posete).

Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei, pensionarii au bilet redus la 5 lei, iar copiii au acces gratuit.

Pentru informatii suplimentare: candice_dragota@yahoo.com.