lm14-36Simona Pernot, o romanca din Elvetia, angajata la compania internationala Trafigura, impreuna cu un grup de colegi si prieteni elvetieni, vor alerga la Maratonul International de la Lausanne, care va avea loc in data de 25 octombrie 2015, pentru copiii romani cu malformatii grave ale inimii. Pe platforma Asociatiei “Salveaza o inima”, este deschisa o campanie umanitara, unde oricine poate contribui la salvarea copiilor suferinzi din tara noastra, iar la initiativa romancei, Fundatia Trafigura va dubla suma colectata in urma donatiilor realizate.

Fundatia Trafigura, infiintata in 2007, a derulat pana la ora actuala 48 de programe de responsabilizare sociala in 35 de tari, iar din 2008 pana in prezent a sprijinit aceste programe cu peste 38 de milioane de dolari. Asociatia “Salveaza o inima” este prima si singura organizatie din Romania cu care Trafigura colaboreaza.

Pana la finele anului 2016, Asociatia “Salveaza o inima” si-a propus sa salveze 45 de copii bolnavi cu inima. De la inceputul anului, ONG-ul romanesc a strans fondurile necesare pentru interventiile chirurgicale a 5 copii bolnavi de inima, care au fost operati in cadrul Cardiopediatric Center, centrul specializat in cardiochirurgie pediatrica din Spitalului Monza. Operatiile au fost efectuate de catre echipa domnului Dr. Mircea Cotul, medic primar chirurgie cardiovasculara pediatrica, impreuna cu doamna Dr. Antonela Muresan, medic primar anestezie si terapie intensiva pediatrica. Totodata, Asociatia “Salveaza o inima” a sprijinit financiar operatiile sau tratamentele pentru alti 20 de copii si tineri cu diverse malformatii, campaniilor umanitare alaturandu-se peste 10.000 de oameni si firme, care au donat peste 260.000 de Euro in acest an.

“Ma bucur ca Fundatia Trafigura a acceptat sa dubleze fondurile pe care le vom aduna in aceasta campanie si sunt placut impresionata de initiativa unor colegi si prieteni de a se alatura acestei cauze. In final, fiecare contributie conteaza pentru a da o sansa la viata acestor copii. Eu sper ca aceasta campanie sa gaseasca ecou in multe suflete bune si impreuna vom reusi sa salvam multe inimioare”, declara Simona Pernot, initiatorul proiectului.

“Ne simtim foarte onorati si, totodata, incantati de initiativa Simonei si de alaturarea Fundatiei Trafigura la acest proiect. Ne dorim ca impreuna, prin acest eveniment, si cu ajutorul donatiilor dumneavoastra pe platforma www.salveazaoinima.ro, sa salvam cat mai multe vieti. In acelasi timp, este o onoare pentru noi sa colaboram cu clinici reputate la nivel national si international, iar datorita medicilor de exceptie, multe vieti au fost salvate. Este minunat ca la campaniile noastre umanitare au aderat nu doar foarte multi romani din tara si din Diaspora, dar si foarte multi straini din toate colturile lumii. Acest lucru arata ca omenia inca exista in lume si merita sa luptam pentru aceasta valoare si pentru copiii nostri”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna.