Patru copii din Romania si din Republica Moldova, care au fost diagnosticati cu forme severe de cancer, vor fi tratati din donatiile realizate de compania Google, in cadrul proiectului international “Google Giving Week”.

Actiunea este initiata de trei angajati romani ai Google – Teodora Avram, Cristina Bita si Marius Bucur, iar proiectul este organizat in parteneriat cu Asociatia “Salveaza o inima”. In cadrul campaniei internationale, mai multi angajati ai Google au ales sa doneze pentru salvarea copiilor bolnavi, iar compania Google a recompensat minunatul lor gest prin dublarea sumei donate. In total, in doar 7 zile, s-au strans fonduri de 42.000 de dolari, bani care vor acoperi costurile necesare pentru operatii, sedinte de chimioterapie si radioterapie pentru 4 copii grav bolnavi, internati la Spitalul Medical Park din Istanbul.

“Chiar daca suntem plecati de foarte multi ani din tara, nu exista minut in care sa nu ne gandim la Romania si suntem mereu conectati la tot ceea se intampla acolo. Am urmarit de-a lungul timpului campaniile de strangere de fonduri organizate de Asociatia “Salveaza o inima” si datorita transparentei si deschiderii de care au dat dovada, am decis sa ne implicam activ in ajutorarea a 4 copii diagnosticati cu cancer. Am facut un apel public catre colegii mei de munca si acestia au raspuns pozitiv. Toata suma stransa a fost dublata de Google, deoarece filosofia companiei se invarte in jurul rolului extrem de important pe care il avem fiecare dintre noi in viata aproapelui. A fost o bucurie de nedescris sa aflam, de aici, de departe, ca am pus umarul la ajutorarea celor 4 suflete greu incercate si ne rugam la bunul Dumnezeu ca micutii sa invinga cumplita boala”, declara Teodora Avram, angajat al Google S.U.A. si unul dintre initiatorii proiectului international “Google Giving Week”.

De altfel, si companiile romanesti pot veni in sprijinul copiilor cu malformatii grave, prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat Statului, schimband vieti fara a-i costa, practic, nimic.

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 150 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 1.100.000 de Euro si peste 200.000 de Euro din campanii de donatii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociatia “Salveaza o inima” a fost nominalizata la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 si 2016), Gala “Societatii Civile” (2016), Gala “Oamenii Timpului” (2015) si Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).