Sambata si duminica, 16-17 septembrie 2017, statiunea Mamaia a fost gazda evenimentului international TriChallenge, cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani. Incurajati de mii de oameni de pe margine si ajutati de o vreme superba, cei peste 1.200 de participanti din tara si de peste hotare, au realizat unul dintre cele mai frumoase spectacole sportive de pe litoralul romanesc.

Evenimentul sportiv, ajuns la a IX-a editie, a reprezentat totodata si un inedit mod de a promova Mamaia la nivel international, statiunea romaneasca fiind deja consacrata pe harta internationala a competitiilor sportive importante. In aplauzele publicului, dupa terminarea celor trei probe (inot, ciclism si alergare), primul care a trecut linia de sosire, la cea mai grea proba (Olimpica – 1500m inot, 40km bicicleta si 10km alergare), a fost Attila Daniel (1 ora, 59 minute si 40 secunde), iar la categoria fete, castigatoarea aceleasi probe a fost Daniela Lavinia Torok – 2 ore, 26 de minute si 44 secunde, sportiva care a doborat de curand recordul national pe distanta lunga (Ironman).

TriChallenge Mamaia 2017 a fost un eveniment cu totul deosebit, in special datorita faptului ca proba de inot s-a desfasurat in Marea Neagra, iar alergarea pe promenada statiunii. Participantii au avut de inotat 400m, 750m sau 1500m, in functie de proba pentru care au optat. Provocarea a continuat cu parcurgerea altor 450m in alergare, cu trecere peste pasarela de pe Bulevardul Mamaia, pana in zona de tranzitie. De aici au pornit pe traseul de bicicleta, parcurgand 10km la proba supersprint, 20km la cea sprint si 40km la proba olimpica. Cursa s-a incheiat cu proba de alergare, unde sportivii au avut de parcurs 2,5km, 5km, respectiv 10km.

Rezultatele de la probele individuale si stafeta

Supersprint

La masculin, Andrei Sendroiu a castigat proba, terminand in 39 de minute si 22 de secunde. Locul doi a fost ocupat de Rares Alexandru Panait (39 de minute si 49 de secunde), iar locul trei de Lyubim Kirilov din Bulgaria (39 de minute si 58 secunde).

La feminin, Andreea Diana Iordache a castigat si in acest an proba de supersprint, terminand cursa in 41 de minute si 19 secunde. A fost urmata de Andreea Maria Matei Bobarnac (42 de minute si o secunda) si Casia Damian (43 de minute si 28 de secunde).

Sprint

La masculin, proba a fost castigata de Erick Rogoz (1 ora, 6 minute si 42 de secunde), urmat de Cristian Tranulea (1 ora, 7 minute si 48 de secunde) si Andrei Sergiu Chis (1 ora, 7 minute si 55 de secunde).

La feminin, castigatoarea a fost Madalina Frant (1 ora, 22 minute si 48 de secunde), locul 2 – Anca Holban (1 ora, 27 minute si 56 de secunde) si locul 3 – Monica Antal (1 ora, 28 minute si 27 de secunde).

Olimpic

Attila Daniel este marele castigator al celei mai dificile probe a competitiei TriChallenge Mamaia, la masculin, terminand cursa intr-o ora, 59 minute si 40 secunde. Pe locul secund s-a clasat Razvan Ene (2 ore, 0 minute si 43 de secunde), iar pe locul 3 – Hunor Beres (2 ore, 1 minut si 10 de secunde).

La feminin, castigatoarea a fost Daniela Lavinia Torok (2 ore, 26 de minute si 44 secunde), fiind urmata de Maria Mirela Popescu (2 ore, 27 de minute si 38 de secunde) si Gerda Maria Dumitru (2 ore, 31 de minute si 46 secunde).

Stafeta Sprint

La proba de stafeta Sprint masculin, castigatorii au fost membrii echipei Bucharest Cycling Tour (1 ora, 14 minute si 10 de secunde), urmati de Cambridge School of Bucharest (1 ora, 21 minute si 14 de secunde) si Enel Sprint (1 ora, 24 minute si 34 de secunde).

La feminin, locul 1 a fost ocupat de Trichallengele (1 ora, 27 de minute si 42 secunde), locul 2 – Triatlon Team Timisoara-Ravitex (1 ora, 38 de minute si 18 de secunde), locul 3 – Albinutele Electronice (1 ora, 43 de minute si 24 secunde). Clasamentul la mixt este: locul 1 – Mcm Team Galati (1 ora, 18 minute si 38 de secunde), locul 2 – Asp Brasov (1 ora, 22 minute si 32 de secunde) si locul 3 – Gipanda (1 ora, 27 minute si 13 secunde).

Stafeta Olimpica

Aceasta proba a fost castigata de echipa Club Sportiv Euxin Constanta – Elite, care a terminat cursa intr-o ora, 56 minute si 40 de secunde, fiind urmati de Bikerehab Racing Team (2 ore, 5 minute si 9 de secunde) si Tyr Toti Trei (2 ore, 11 minute si 34 de secunde).

De asemenea, au fost premiati si participantii care au luat pentru prima data startul la un triatlon.

Toate rezultatele pot fi gasite pe website-ul oficial al competitiei http://www.trichallenge.ro/rezultate/.

Festivalul sportiv TriChallenge Mamaia a continuat, duminica (17 septembrie 2017), cu TriKids Challenge, competitie dedicata copiilor intre 7 si 13 ani. Cei mici s-au intrecut in cadrul a trei probe: cros, aquatlon (inot si alergare) si duatlon (alergare si bicicleta). Rezultatele de la competitia dedicata celor mici pot fi gasite pe http://trichallenge.ro/trikids/rezultate/.

Evenimentul s-a incheiat cu crosul Beach Run, unde participantii au avut de parcurs o distanta de 4km pe promenada din Mamaia. Startul s-a dat din fata Hotelului Rex, iar alergatorii au pornit pe traseu in aplauzele sustinatorilor de pe margine. Rezultatele de la cros pot fi gasite pe http://www.trichallenge.ro/beachrun/rezultate/.

Sustinatori si parteneri

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic, in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta si cu sprijinul Federatiei Romane de Triatlon.

Partenerii evenimentului sunt: Skoda Romania, BCR, Intersport, TYR, PowerBar, Vega Hotel, Bellotto, Dorna, Ciuc, Trisport, Spokes, Gral Medical, Felt, 140 batai pe minut, 3M.

Parteneri media: Europa FM si Running Mag.