helpieIncepand de astazi, romanii isi pot “angaja” un asistent personal online, care sa se ocupe de plata facturilor casnice, a impozitelor, a ratelor bancare, sa caute activitati pentru familie sau copii, sa faca rezervari si chiar sa organizeze petreceri surprize pentru cei dragi.

Revolutionara aplicatie se numeste Helpie, si a luat nastere in contextul in care timpul liber al romanului, in care poate sa stea alaturi de familie sau sa se ocupe de administrarea casei, este tot mai limitat si tinde catre zero. Utilizand aplicatia de pe Google Play sau de pe AppStore, oricine poate delega un consultant Helpie pentru a face plati, pentru a face programari sau pentru alte sarcini aparent simple, dar mari consumatoare de timp. Odata intrat in cont, beneficiarul pur si simplu fotografiaza factura si o trimite prin aplicatie, isi roaga asistentul personal sa ii rezerve bilete pentru o vacanta mult dorita sau chiar sa ii aduca aminte cand are ceva important de facut.

Aplicatia a fost inventata de psihologul Alexandru Plesea care, dupa mai multe cercetari, a concluzionat ca romanii sunt din ce in ce mai nefericiti in zilele noastre fata de deceniile anterioare, motivul principal fiind timpul liber tot mai limitat. “Aplicatia este, intai de toate, o unealta foarte eficienta care gestioneaza eficient timpul liber al oamenilor. Timpul este o resursa limitata. Prea mult timp ne ocupa grijile cotidiene, ratele, abonamentele, rezervarile, etc. Cu toate acestea, exista solutii. Oamenii care vor mai mult timp liber, vor profita de tehnologia actuala. Practic, putem sa delegam un asistent personal care sa se ocupe de toate problemele noastre cotidiene, astfel incat cele 4 ore pe care le estimam ca ar fi, in medie, timpul liber de care ar trebui sa se bucure romanii zilnic, chiar sa il petreaca alaturi de cei dragi, si nu acoperit de multe facturi sau coplesit de griji. Scopul proiectului Helpie este ca toate grijile, facturile, problemele marunte, programarile, cautarile sau rezervarile care necesita timp, sa fie transferate catre noi, astfel incat oamenii sa aiba timp suficient sa fie mai relaxati, mai linistiti si, pana la urma, mai fericiti”, declara psihologul Alexandru Plesea, coordonatorul proiectului Helpie.

Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, este psihoterapeut si hipnoterapeut si trainer in programare neuro-lingvistica. A studiat natura mintii umane in trei sisteme educationale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania si de peste 10 ani organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa afle ce posibilitati au cand isi folosesc resursele intelectuale si sa arate abilitatile pe care mintea noastra inca le are latente.