Unul dintre cei mai reputati doctori specializati in obstetrica si ginecologie din Turcia, doamna doctor Ayset Jane Ozcan – de la Grupul International de Spitale Medical Park, vine in Constanta, sambata 8 septembrie 2018, pentru a oferi gratuit opinia sa medicala cuplurilor din Romania care nu reusesc sa aiba copii pe cale naturala si ar fi interesate de Fertilizare In Vitro.

Evenimentul va avea loc la oficiul din Constanta al Medical Park – bvd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pentru programari, pacientii pot suna la reprezentantul din Romania al Grupului International de Spitale Medical Park, la 0727593533, prin e-mail, la adresa de e-mail office@medicalparkromania.com sau pe website-ul oficial.

8 pasi pentru procedura Fertilizare In Vitro

1. Prima discutie si intocmirea dosarului IVF. Acest prim pas va avea loc la oficiul Medical Park din Constanta, unde doamna doctor Ayset Jane Ozcan va analiza investigatiile anterioare de infertilitate, iar pe baza acestora va decide daca mai sunt necesare alte investigatii sau este oportuna fertilizarea in vitro. Tot in cadrul OPD-ului, doamna doctor Ayset Jane OZCAN va intocmi dosarul IVF (in cazul in care toate investigatiile necesare au fost efectuate), iar reprezentantii din Romania ai Medical Park vor traduce actele medicale si vor fi trimise departamentului IVF al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul pentru inregistrare si pentru pregatirea procedurii.
  2. Pregatirea pentru IVF si consultatia preliminara. Pacientul va veni la Spitalul Medical Park din Istanbul pentru o consultatie amanuntita, nu mai tarziu de 14 zile de la debutul fluxului menstrual. In cadrul acesteia, pacientul va completa investigatiile lipsa (daca este cazul), mai departe se va stabili tipul de protocol de stimulare ovariana potrivit situatiei cuplului si se va stabili de comun acord data inceperii tratamentului.
  3. Stimularea ovariana. Pacientul va incepe tratament injectabil intr-una dintre urmatoarele variante: protocolul lung, protocolul scurt, protocolul scurt cu antagonisti Gn RH.
  4. Recoltarea ovocitelor si a spermei: Dupa aproximativ 35-36 de ore de la administrarea hormonilor de sarcina (gonadotropina corionica umana – hCG), se recolteaza ovocitele si sperma. Recoltarea ovocitelor se face prin punctie transvaginala ghidata ecografic, cu sau fara anestezie. Aceasta interventie necesita spitalizare de scurta durata. Recoltarea spermei se poate face in clinica (de preferat) sau la domiciliu, dupa o abstinenta de la contact sexual de 2-5 zile, in recipient special, in aceeasi zi cu recoltarea ovocitelor.
  5. Fertilizarea in vitro / laborator de embriologie. Procedura prevede 6 zile, dupa cum urmeaza:
    • Ziua 1 – Ziua punctiei pentru recoltarea ovocitelor: in cadrul laboratorului de embriologie se produce fertilizarea fie prin tehnica IVF clasica, fie prin tehnica ICSI (injectare intracitoplasmica de spermatozoizi). In cazul procedurii clasice IVF, ovocitele si spermatozoizii sunt pusi in contact intr-un mediu de cultura special, iar in cazul procedurii de ICSI se injecteaza in fiecare ovul cate un singur spermatozoid, cu ajutorul unui ac, sub controlul unui microscop special.
    • Ziua 2: Unele ovule se fertilizeaza, insa altele nu. Embriologul verifica evolutia acestora, iar pacientul este anuntat.
    • Ziua 3: Ovulele fertilizate sunt deja divizate in 2-6 celule, iar in functie de numarul si aspectul acestora, se decide daca embrionii vor fi inserati in uter in ziua 3 sau se asteapta pana in ziua 5.
    • Ziua 4: Ovulele fertilizate si care au evolutie buna pot fi deja divizate in 6-10 celule. In aceasta zi se poate efectua inserarea embrionilor in uter (transfer de embrioni), insa in unele cazuri se asteapta pana in ziua a 5-a.
    • Ziua 5: Embrionul e in stadiul de morula.
    • Ziua 6: Embrionul a ajuns deja in stadiul de blastocist.
  6. Embriotransferul: Transferul embrionilor in uter este o procedura relativ simpla si nedureroasa, care are loc de obicei la aproximativ 72 sau 120 de ore de la momentul recoltarii ovocitelor in cazul obtinerii unor embrioni corespunzatori. Tehnica consta in introducerea unui cateter fin, care contine embrionii si mediu de cultura prin colul uterin si evacuarea completa a continutului acestuia in uter.
  7. Urmarirea dupa embriotransfer: La doua saptamani dupa embriotransfer, investigatiile de laborator pot confirma sau infirma reusita procedurii.
  8. Monitorizarea sarcinii: Monitorizarea se va efectua de catre doamna doctor Ayset Jane Ozcan sau un alt doctor din cadrul Spitalului Medical Park – sectia de obstretica si ginecologie.

Despre doctorul Ayset Jane Ozcan

Ayset Jane Ozcan, nascuta in 13 noiembrie 1974, este doctor in cadrul Centrului de Fertilizare In Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul (Turcia) din anul 2007 pana in prezent.
A absolvit Facultatea de Medicina in cadrul Universitatii din Istanbul (in 1999) si a devenit doctor in ginecologie si obstretica, in 2005, in cadrul Spitalului de Pregatire si Cercetare in Ginecologie si Obstretica „Suleymaniye” al Ministerului Sanatatii din Turcia.

Este membru al Asociatiei de Ginecologie si Obstretica din Turcia si al Societatii de Medicina Reproductiva din Turcia. A publicat doua articole de referinta in reviste stiintifice internationale si sapte in cadrul unor conferinte nationale pe teme medicale. A obtinut certificari in resurscitare neonatala, laparascopie, ecografie pentru sarcina aflata in faza incipienta si ecografie avansata in ginecologie si obstretica. A participat la 18 conferinte nationale si internationale pe teme precum Fertilizare In Vitro (IVF) si altele.

Despre Grupul International de Spital Medical Park din Turcia

Grupul International de Spitale Medical Park – cel mai mare lant de spitale private din Turcia – s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.