Sambata, 8 septembrie 2018, doctorul Ayset Jane Ozcan, specialist in fertilizare in vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul, vine, in premiera, la Constanta, pentru a oferi gratuit opinia sa medicala pentru 50 de cupluri din Romania care nu au reusit sa aiba copii pe cale naturala.

Evenimentul de second opinion va avea loc la oficiul din Constanta al Medical Park – bd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pacientii se pot programa prin telefon la 0727593533, prin e-mail – office@medicalparkromania.com sau online, pe website-ul oficial.

Fertilizarea in vitro are o rata de succes de 50-60%

Tehnica de reproducere asistata este accesibila cuplurilor care au implinit 2 ani de casatorie si nu pot concepe un copil pe cale naturala. In cadrul acestei tehnici, se porneste de la simplu la complex; in prima faza se analizeaza sansele pentru a duce o sarcina normala, a doua solutie este inseminare, iar ultima solutie fiind fertilizarea in vitro. Cand se ia decizia de a incepe procesul medical, femeia si barbatul necesita evaluari separate, astfel:

  • Pentru femei: trebuie stabilit nivelul hormonilor proteici, trebuie analizat daca trompele uterine sunt deschise sau infundate, daca exista sau nu un istoric al menopauzei prococe, daca a fost sau nu supusa unei interventii chirurgicale in trecut si, nu in ultimul rand, trebuie evaluate rezervele ovariene.
  • Pentru barbati: analiza spermei este cea mai importanta investigatie medicala. De asemenea, se va analiza daca exista pe cale ereditara boli genetice.

“De regula, la cuplurile mai tinere, prima metoda folosita este cea simpla, si anume monitorizarea ovariana. In alte cuvinte, monitorizam pacientul pentru a stabili ziua ovulatiei, in a doua sau a treia zi se fac investigatiile untrasonografice, iar in functie de rezultate, recomandam reproducerea pe cale naturala. Aceasta metoda se repeta de 4 sau 6 ori. Daca dupa metoda simpla nu se obtine sarcina, atunci se trece la metoda mai complexa, si anume inseminarea. Aceasta metoda se refera mai mult la infertilitatea masculina, mobilitatea si numarul spermatozoizilor fiind mai reduse. Prin aceasta metoda, speranta de succes a sarcinii este de 20-22%, iar aceasta se poate repeta de doua ori. Daca nici prin aceasta metoda nu se obtine sarcina, ultima solutie este fertilizarea in vitro. De altfel, FIV este metoda cea mai eficienta pentru toate grupele de pacienti, rata de succes fiind de 50-60%. Aceasta metoda presupune administrarea unui tratament injectabil in ovare, pe durata de o saptamana. Dupa maturizarea ovocitelor, se trece la recoltarea lor sub anestezie. In acelasi timp, prin metoda micro-injectiei, ovocitele sunt combinate cu sperma, iar din embrionii obtinuti, unul sau doi – care sunt de cea mai buna calitate – sunt transferati mamei. La sfarsitul acestui tratament de 15 zile, rata de succes este de regula de 50% pentru un embrion, iar daca sunt transferati doi embrioni, rata de succes creste pana la 60%”, explica doctorul Ayset Jane Ozcan, specialist in fertilizare in vitro al Spitalul Medical Park Bahcelievler din Istanbul.

Infertilitatea este un fenomen din ce in ce mai raspandit pe planeta. Cateodata, motivele sunt strict medicale, mediul poluant si stresant in care traim, dar de cealalta parte, tot mai multe femei se axeaza pe viata profesionala si isi doresc copil la varste tot mai inaintate. Odata cu inaintarea in varsta a femeii, sansele ca ea sa ramana insarcinata scad dramatic.

Despre doctorul Ayset Jane Ozcan

Ayset Jane Ozcan, nascuta in 13 noiembrie 1974, este doctor in cadrul Centrului de Fertilizare In Vitro al Spitalului Medical Park Bahcelievler din Istanbul (Turcia) din anul 2007 pana in prezent.

A absolvit Facultatea de Medicina in cadrul Universitatii din Istanbul (in 1999) si a devenit doctor in ginecologie si obstretica, in 2005, in cadrul Spitalului de Pregatire si Cercetare in Ginecologie si Obstretica „Suleymaniye” al Ministerului Sanatatii din Turcia.

Este membru al Asociatiei de Ginecologie si Obstretica din Turcia si al Societatii de Medicina Reproductiva din Turcia. A publicat doua articole de referinta in reviste stiintifice internationale si sapte in cadrul unor conferinte nationale pe teme medicale. A obtinut certificari in resurscitare neonatala, laparascopie, ecografie pentru sarcina aflata in faza incipienta si ecografie avansata in ginecologie si obstretica. A participat la 18 conferinte nationale si internationale pe teme precum Fertilizare In Vitro (IVF) si altele.

Despre Grupul International de Spital Medical Park din Turcia

Grupul International de Spitale Medical Park – cel mai mare lant de spitale private din Turcia – s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.