In data de 20 octombrie 2018, dr. Vedat Tosun, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in transplant de par din Turcia, vine la Constanta, pentru a oferi gratuit a doua opinie medicala pacientilor din Romania care au probleme cu podoaba capilara.

Evenimentul de second opinion va avea loc la oficiul din Constanta al Medical Park – bd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pacientii se pot programa prin telefon la 0727593533, prin e-mail – office@medicalparkromania.com sau online, pe website-ul oficial.

Intrebari frecvente si raspunsuri despre transplantul de par prin metoda FUE

Care sunt modalitatile de transplant de par? Care este cea mai eficienta?

Exista doua moduri diferite de transplant de par: FUT (transplant de unitate foliculara) si FUE (extragerea unitatii foliculare). Metoda cea mai efecienta si utilizata in transplantul de par este FUE, deoarece, la ora actual, este cea mai avansata tehnologie in domeniu.

Ce este metoda FUE?

Metoda FUE (Follicular unit extraction sau Follicular transfer) este transplantul de foliculi de par (grefe), de la regiunile post-auriculare bilaterale si scalpul parietal cu micro-motor, unul cate unul, la zonele de chelie sau de subtiere a parului.

Ce este grefa? Cum se calculeaza?

O grefa implica un folicul de par, care se gaseste in foliculi unici, dubli sau multipli. Acestea sunt toate denumite grefe. Dupa determinarea numarului de grefe care urmeaza sa fie transplantate, acest numar este inmultit cu 2,5 si, astfel, se calculeaza numarul mediu de fire de par care urmeaza sa fie transplantate.

De ce metoda FUE?

  • Nu apar cicatrici remarcabile dupa operatia FUE
  • Nu apare durere postoperatorie
  • Pacientul poate relua viata obisnuita mai usor
  • Grefele pot fi colectate si transplantate in orice numar prin tehnica FUE
  • Intrucat structura site-ului donatorului nu este afectata, pot fi efectuate si 2 sau 3 sesiuni.
  • Nu este nevoie de spitalizare in cursul postoperator, pentru ca operatia FUE sa fie mai preferabila

Cat dureaza in medie transplantul de par?

Durata transplantului de par depinde de dimensiunile zonei de transplant; va dura aproximativ 4-8 ore, daca va fi efectuata de o echipa de experti. Dupa transplantul propriu-zis, pacientul urmeaza procedura de follow-up, pentru inca doua zile, dupa care este externat.

Cate sesiuni trebuie efectuate pentru a obtine rezultatele?

In general, o singura sesiune este suficienta pentru transplantul de par, insa in functie de calitatea parului din zona donatorului, se va determina numarul sesiunilor pentru zona de implantare. Daca o sesiune nu a fost suficienta, este posibil sa se implanteze dupa sase luni de la prima operatie.

Cand incepe sa creasca parul transplantat?

Foliculii de par transplantati incep sa creasca parul nou la sfarsitul celei de-a treia luni; 60% din foliculii de par sunt activi in a 6-a luna, 70% in a 7-a luna si 100% la sfarsitul lunii a 12-a.

Exista riscul ca parul transplantat sa cada?

Nu, el nu va cadea, deoarece firele de par transplantate nu au nicio gena care predispune la cadere.

Cum se determina costul transplantului de par?

In operatiile de transplant de par, dimensiunile zonei de cadere a parului, numarul de foliculi care trebuie transplantate, numarul de sesiuni, starea parului in zona donatorului sunt factori importanti in determinarea costului.