IMG_20150511_134909Pictorul roman Daniel Relenschi, recunoscut la nivel international pentru tablourile sale 3D si primul artist de acest gen din Romania, anunta ca doneaza o parte din incasarile ce-i revin din vanzarea unui valoros tablou tridimensional, care o infatiseaza pe celebra cantareata de muzica populara, Sofia Vicoveanca. Jumatate din suma pe care o va incasa, va fi directionata pentru operatia lui Matei, in varsta de numai 6 luni.

Micutul familiei Teodor nu aude, fiind diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala profunda, iar pentru a auzi, acesta are nevoie de un implant cohlear care costa 24.000 de Euro. Campania pentru strangerea de fonduri a fost inititiata deja de Asociatia “Salveaza o inima”, incepand cu data de 1 septembrie 2015, pe platforma de donatii online – https://salveazaoinima.ro/campaigns/matei-teodor/, si prin SMS, la numarul 8832, cu textul “Matei”. Pana in prezent s-au strans peste 7.000 de Euro, iar campania este activa pana la sfarsitul lunii.

Daniel Relenschi„Ma simt onorat de faptul ca pot sa-l ajut pe Matei, iar la invitatia prietenilor de la Asociatia Salveaza o inima m-am alaturat campaniei. Consider ca este un lucru minunat ca ii putem oferi o sansa reala la o viata normala si este o veste extraordinara ca foarte multi romani s-au mobilizat sa-l ajute. Am scos la vanzare un tablou unic in lume, care o reprezinta pe cunoscuta noastra cantareata Sofia Vicoveanca, iar jumatate din suma pe care o vom incasa in urma vanzarii, va fi directionata catre cazul lui Matei”, declara pictorul Daniel Relenschi. Artistul de 29 de ani spera ca tablou “Izvor de dor” sa se vanda cu peste 10.000 de Euro, pentru a putea contribui cu cat mai multi bani pentru campania umanitara a lui Matei. Persoanele interesate de achizitionarea operei de arta, pot gasi detalii pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/matei-teodor/.

Nascut si crescut intr-o familie de artisti, Daniel Relenschi a descoperit pasiunea pentru pictura la frageda varsta de 3 ani, iar la 25 de ani a realizat prima pictura 3D din Romania, pe asfalt in Bucuresti. Tablourile sale tridimensionale, care in marea lor majoritate expun aspecte ale traditionalismului romanesc, au fost comandate de foarte multi iubitori de arta din Statele Unite ale Americii, Belgia si Franta si vernisate la importante expozitii internationale.

Asociatia “Salveaza o inima” a fost infiintata pe data de 17 decembrie 2012, si isi doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de profesionisti din diferite domenii, oameni bine pregatiti si motivati, oameni de bine, oameni simpli, cinstiti si onesti, oameni care cu suflet si dedicare pot ajuta in campaniile si proiectele noastre si astfel impreuna sa ne atingem scopul final de a lasa copiilor nostri o mostenire valoroasa, marturie a faptului ca noi oamenii, comunitatea in ansamblul ei, suntem tot ce trebuie si suficient pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna.