In doar 10 zile de la demararea campaniei de strangere de fonduri pentru prima plaja din Europa dedicata persoanelor cu dizabilitati, care va fi construita pe plaja din Constanta (Faleza Nord), s-au strans 15% din bugetul total de 100.000 de Euro. In campania de strangere de fonduri s-a alaturat si Asociatia “Salveaza o inima”, iar persoanele interesate pot sustine proiectul pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/proiectul-beach-happiness/.

Parcul terapeutic, intins pe 22.000 de metri patrati de plaja, va cuprinde doua zone de sezlonguri (100 de locuri), doua zone de cearsafuri (1.000 de locuri), rampe de acces speciale pentru persoanele cu dizabilitati, o scena pentru evenimente, o gradina senzoriala de relaxare, un punct de hidratare, doua locuri de joaca, o zona de stimulare auditiva si una de stimulare vizuala si tactila, un spatiu de terapie canina, o alee senzoriala, un atelier de olarit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilitati si un cort de prim ajutor.

“De cand am lansat proiectul, am primit sute de telefoane si e-mail-uri de la familii care au persoane cu dizabilitati in grija, si s-au aratat extrem de incantati de faptul ca, in sfarsit, cineva se gandeste la ei. Imbucurator este faptul ca, in doar 10 zile, am reusit sa strangem 15% din valoarea totala a proiectului, iar perspectivele sunt pozitive. Am toata convingerea ca vom reusi sa strangem, in timp util, cu aportul oamenilor minunati din tara aceasta, toata suma necesara, astfel incat vara anului 2018 sa ne gaseasca pe prima plaja din Europa dedicata persoanelor cu handicap. Reamintim de fiecare data ca, in Romania, aproximativ 1 milion de oameni au o dizabilitate, iar nevoia unui parc terapeutic dedicat lor este imperios necesara”, declara Adrian Gemanaru, coordonatorul proiectului.

Parcul terapeutic va fi, in realitate, un centru terapeutic extins direct pe plaja, unde vor putea fi oferite gratuit familiilor venite la mare, activitati care au ca scop principal imbunatatirea motricitatii generale si a abilitatilor de comunicare. Organizatorii proiectului estimeaza ca in vara anului urmator, atunci cand proiectul va fi gata, peste 100.000 de persoane vor beneficia de aceasta zona speciala, iar in functie de evenimentele cultural-artistice, care vor fi organizate pe timpul serii, numarul se poate chiar dubla.