In cadrul proiectului international “Maratonul Nisipului”, din data de 26 martie, va avea loc un eveniment special dedicat sportului in familie, unde copiii vor alerga impreuna cu parintii lor pentru strangerea fondurilor necesare modernizarii Sectiei de Terapie Intensiva Nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta.

Toate incasarile de la cursa “Family Run”, care se va desfasura pe distanta de 1km, vor fi donate integral pentru sustinerea acestui proiect social derulat de Asociatia “Daruieste Aripi” din Constanta.

De cealalta parte, in cadrul probelor competitive, peste 800 de sportivi romani si straini si-au anuntat deja prezenta la start, dar organizatorii preconizeaza ca pana la data evenimentului – 26 martie 2017 – numarul concurentilor va depasi pragul de 1.000. Participantii au optat, in functie de pregatirea lor fizica, la una dintre probele: Maraton (42km), Semimaraton (21km) sau Crosul de 10 Km.

Chiar daca alergatul pe nisip este de aproximativ doua ori mai solicitant decat cel pe asfalt, sportivii vor avea parte si de premii pe masura: organizatorii si sponsorii au pus la bataie premii in valoare totala de 26.600 lei, iar cine va reusi sa doboare recordurile curselor de maraton din anii precedenti, detinute de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute si 2 secunde) si Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute si 18 secunde), va primi un premiu special de 500 de lei. Premii in bani si in produse vor primi si castigatorii de la Open, dar si castigatorii de la cele 6 categorii de varsta. De altfel, nimeni nu va pleca cu mana goala de la Maratonul Nisipului, organizatorii oferind tuturor diplome si medalii de participare, echipamente sportive si suplimente alimentare.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului”, aflat la a patra editie, este organizat de Asociatia “SanaSport” si Radio Romania Constanta, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Primaria Constanta si Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral. Proiectul sportiv este unul dintre primele competitii sportive de anduranta din Europa care se desfasoara integral pe nisip si, in acelasi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a litoralul romanesc la nivel international, statiunea Mamaia fiind de cativa ani punct de atractie pentru sportivii internationali.

„Ne-am dorit si in acest an sa aratam ca alergare este mai mult decat un sport individual. In fapt, este un sport de echipa, de familie. Si cum familia inseamna grija fata de aproapele nostru, ne-am decis sa sustinem si in acest an proiectul social al prietenilor de la Asociatia “Daruieste Aripi”, si anume modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului Judetean Constanta. Pentru noi, copiii sunt cei mai importanti, iar la cursa Family Run vom lupta pentru a le oferi o sansa la viata”, declara Daniel Antonaru, organizatorul proiectului international “Maratonul Nisipului”.

Cei interesati se mai pot inscrie la evenimentul international “Maratonul Nisipului” din Mamaia pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.