Ramona Tiepac, o femeie de afaceri originara din Sibiu, a avut incredibila sansa sa invete coaching de la unul dintre cei mai mari traineri in leadership din lume, John Maxwell, primind intr-un final si certificarea internationala de antrenor de … antreprenori.

Dupa ce a generat rezultate foarte bune pentru echipe precum InterContinental, Secom, GMP Adv, prin propria companie de marketing pe care o conduce din anul 2000, romanca a ales sa nu plece din tara, deoarece – considera ea – “are o datorie morala pentru locul care i-a daruit atat de multe, iar lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie buna”. In prezent, antreneaza antreprenori romani sa aiba succes in afaceri, dupa celebra metoda invatatata de la trainerul american si ii invata cum sa-si descopere stilul managerial care-i reprezinta cel mai mult.

In acest context, Ramona Tiepac lanseaza programul “Busola Leadership-ului tau Personal” (desfasurat pe o perioada de 12 saptamani, cu 12 teme fundamentale), deoarece in aprecierea ei, marea problema a managerilor din Romania nu este know-how-ul, ci modul in care acestia reusesc mai mult sau mai putin sa-si orienteze cunoasterea si energiile catre directii aducatoare de profit si satisfacere a nevoilor clientilor.

Asadar, antrenorul Ramona Tiepac nu isi doreste sa mearga pe cai deja gata batatorite – cum ar fi strategiile de vanzari, pe care deja antreprenorii romani le cunosc foarte bine din diverse surse, ci sa isi axeze cursurile catre descoperirea si interiorizarea stilului de conducere. Cunoasterea inseamna putere doar atunci cand stim sa folosim aceste cunostinte actionand pe baza lor – executia este factorul care face diferenta.

Antreprenorii romani nu au un stil unic, autentic, ci incearca doar sa imprumute. Suntem pregatiti sa „imprumutam” ce se intampla in gradina vecinului? Cum ar fi sa privim din alta perspectiva si sa aducem excelenta in tot ceea ce facem?

“Cel mai de pret lucru pe care l-am invatat in acesti 18 ani de antreprenoriat a fost ca viata nu a fost creata sa ne dea ceea ce avem nevoie, ci sa ne dea ceea ce meritam. Atunci cand noi oferim oamenilor – clientilor nostri, servicii si produse superficiale, prin stilul nostru managerial, piata nu ne va intoarce profit, ci ne va da note din ce in ce mai mici pana vom ramane corigenti. Si totul a pornit nu de la profesionalism sau de la know-how – pe care, Slava Domnului!, antreprenorii si managerii romani le au din belsug – ci de la stilul managerial. Din nefericire, foarte putini antreprenori romani au un stil de conducere autentic, unic, reprezentant pentru ei, iar majoritatea incearca sa imprumute stiluri dintr-un catalog al asa-zisului succes, aspect care desigur nu da autenticitate stilului, iar oamenii sesizeaza imediat discrepantele, lucrurile contrafacute, stilul copiat. Marii oameni de succes ai planetei functioneaza dupa o busola foarte clar stabilita (Spatiu – Spirit – Trup – Suflet), au reusit sa isi defineasca un stil autentic, necopiat de la cineva, iar rezultatele intr-adevar sunt incredibile. Spre exemplu, oameni de succes precum John Maxwell, Mark Zuckerberg, Steve Job, Ray Kroc, Bill Gates, Colonelul Sanders, Waren Buffet, Larry Page, Sergey Brin sau Jack Ma au cu totii un numitor comun: au un stil managerial unic, pe care nu l-am mai vazut la nimeni altcineva, iar aceasta a fost cu adevarat reteta succesului lor”, explica antreprenorul Ramona Tiepac, membra a Elite Business Women – cea mai mare companie de antreprenoriat feminin din Romania.