11999548_900701660013440_5033829637440524883_oCu mic, cu mare, la marea sarbatoare a sportului pentru amatori si profesionisti

A VII-a editie a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani, Triathlon Challenge Mamaia (4-6 septembrie), a fost cea mai dinamica de pana acum: peste 1.300 de participanti, fond dublu de premiere, nume importante din triatlonul mondial, competitii adiacente pentru amatori si copii. Triathlon Challenge Mamaia 2015 a fost prima editie de Cupa Europeana Premium si tinteste sa devina Cupa Mondiala in 2017.

Cel mai asteptat concurs, cel al elitelor, s-a desfasurat in 6 septembrie, pe o vreme excelenta in prima parte a zilei si cu unele provocari pentru sportivi in partea a doua. La Elite Feminin, concursul a fost castigat de Valentina Zapatrina (Rusia), urmata de Lisa Norden (Suedia) si Yuliya Yelistratova (Ucraina) – castigatoarea de anul trecut. La Masculin, podiumul a fost dominat de spanioli – Uxio Abuin si Pablo Dapena, urmati de Andrey Bryukhankov (Rusia). Romania a fost reprezentata de Alexandru Diaconu si Antoanela Manac.

Ziua de duminica a fost dedicata in totalitate celor mai buni triatlonisti profesionisti din lume, care s-au intrecut in cadrul etapei de Cupa Europeana Premium, organizata sub licenta Uniunii Internationale de Triathlon (ITU). La startul competitiei s-au aflat sportivi din peste 20 de tari, care s-au luptat pentru punctele oferite in clasamentul european de profil, dar si pentru premiile record puse in joc. Fata de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungand la o suma impresionanta de 25.000 de euro.

Mai multe informatii despre Cupa Europeana Premium, dar si despre competitia de amatori gasiti pe site-ul evenimentului – http://www.trichallenge.ro/. Albume foto din timpul concursurilor si de la premiere gasiti pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/TriathlonChallenge.

Concursul open, pentru amatori si profesionisti

Ziua de sambata a fost rezervata amatorilor care au avut ocazia sa participe la proba care li s-a potrivit cel mai bine, atat la intrecerile individuale, cat si in cadrul celor de stafeta. Rezultatele pot fi consultate la http://trichallenge.ro/rezultate/. Evenimentul de sambata a incheiat seria competitiilor de triatlon de sosea din cadrul circuitului Federatiei Romane de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia a fost Grand Final.

Ne-am bucurat sa-i avem ca participanti la Triathlon Challenge Mamaia 2015 pe Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank Romania (sustinut de sotia sa, campioana la canotaj Valeria Racila), Ciprian Balanescu, multiplu campion national la triatlon si duatlon, Adrian Nanulescu, presedintele Federatiei Romane de Triatlon, reprezentati din mass-media, directori de banci, companii multinationale si bloggeri.

Tot sambata, sarbatoarea sportului a mai cuprins „Start Campioni la Triatlon”, competitie cu doua probe: Aquatlon (200 m inot si 1,25 km alergare) si Duatlon (1,25 km alergare, 5 km bicicleta si 1,25 km alergare), pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani. Competitia „Start Campioni la Triatlon” face parte din programul cu acelasi nume, program national de selectie si pregatire a tinerilor sportivi cu varsta intre 9 si 12 ani, initiat de Federatia Romana de Triatlon. Startul a fost dat de Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului.

Seara, promenada si plaja din Mamaia s-au transformat in piste de alergare pentru iubitorii de miscare. In premiera, in cadrul concursului Triathlon Challenge Mamaia, a avut loc un cros popular, pe distanta de 4 kilometri, accesibil pentru orice varsta si nivel de pregatire.

Sustinatori si parteneri

Editia a VII-a a competitiei Triathlon Challenge Mamaia a fost sustinuta de Primaria Municipiului Constanta, Orange Romania si Skoda, cu sprijinul Federatiei Romane de Triatlon. Partenerul tehnologic a fost HTC. Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic.
Partenerii evenimentului au fost: Castrol, Intersport, Bellotto, Vega Hotel, Ciuc, Generali, Felt, PowerBar, Polar, TYR, S-Karp, Biborteni, Papa La ?oni, Solaris, Nailspa By Catalina, Eisberg, Bicishop, Radio Tananana.

Partenerul medical a fost Regina Maria.

Partenerii media: Europa FM, Gazeta Sporturilor.