Medicamentele de chimioterapie folosite in lupta cu cancerul, de o perioada sunt preparate de catre roboti. Sistemul robotic care pune sub siguranta perioada de tratament a pacientului si care protejeaza angajatii din sanatate de efectele negative ale acestor medicamente, anuleaza in totalitate riscurile din aplicatiile medicamentelor.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia este printre primele din lume care foloseste “Sistemul Robotic de Pregatire a Medicamentelor pentru Chimioterapie”, iar aceasta tehnologie de ultima generatie implica, printre altele, folosirea unui brat robotic cu sase axe, controlat de la distanta de specialisti.

A inceput o noua era in lupta cu cancerul

“Datorita bratului robotic al sistemului, medicamentele citotoxice (medicamentele care au efect toxic asupra celulei si care omoara celula sau ii opreste functia) sunt pregatite intr-un mediu steril, iar personalul nostru este complet protejat de efectele negative ale substantelor folosite. Procesul de pregatire a medicamentului, care incepe prin selectarea de pe un ecran de catre un operator intr-o ordine stabilita de doctor, se realizeaza pana la etapa de predare a produsului fara a fi atins cu mana, nici macar pentru o secunda, de personal. Sistemul robotic reduce termenul de pregatire a medicamentului la 60-100 de secunde, il pregateste in doza corecta, intr-un mediu complet steril si inchis”, declara doctorul Hakan Ozcan de la Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia.

Este folosit in toate tipurile de cancer

In acelasi timp, doctorul Ozcan mentioneaza ca medicamentele folosite in tratamentul tuturor tipurilor de cancer, sunt pregatite intr-un interval de doze delicate, iar in cazul in care sunt administrate in doze mai mari, pot provoca efecte adverse de natura vitala. Sistemul robotic contine senzori speciali si un cantar electronic, care prepara in doze foarte mici – la nivel de miligrame sau chiar micrograme – substantele din compozitie.

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia , va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com.

Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia s-a lansat in anul 1995, iar la ora actuala acesta deserveste pacienti in peste 30 de spitale situate in 17 orase din Turcia. In momentul de fata este actorul principal al sectorului medical, fiind tratati peste 70.000 pacienti din intreaga lume. Indiferent de statul social si economic, serviciile de acces la asistenta medicala la standarde internationale sunt bazate de principiul „sanatate pentru toti”. Medical Park monitorizeaza indeaproape tehnologii de inalta clasa si metode terapeutice la nivel mondial. De asemenea, isi propune sa serveasca drept model in stiinta si practici inovatoare. Grupul continua adaugarea de noi membri, in conformitate cu principiul „este dreptul fiecarui popor de a trai sanatos si sa aiba acces la serviciile de sanatate”. Din anul 2016, Romania face parte din Grupul International Medical Park.