unnamed-2Peste 150 de masoni, istorici, academicieni si reprezentanti ai societatii civile din Balcani, dar si din tari ale Europei de Vest, sunt asteptati la a III-a Intalnire a Uniunii Masonice Balcanice, care va avea loc in Bucuresti, pentru a dezbate lungul drum al tarilor balcanice catre Occident, dar si problemele actuale cu care se confrunta tarile din regiune.

Conferinta internationala “Drumul Balcanilor catre Europa” are loc in perioada 4 – 6 noiembrie 2016, in amfiteatrul Hotelului Novotel din Bucuresti, in contextul situatiei socio-economico-politice dificile din regiune, al amenintarilor de la Rasarit si al securitatii energetice aflate in pragul unei crize majore. Manifestarea este organizata de Fundatia Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI, in colaborare cu Marea Loja Feminina a Romaniei (cea mai veche Mare Loja Feminina din Europa Continentala si una din fondatoarele Uniunii Masonice Balcanice).

Conferentiarii romani si straini vor prezenta analize si perspective ale situatiei cu care se confrunta blocul statelor din aceasta parte a Europei in propagarea democratiei in zona de est a continentului, iar aspecte precum principiile si libertatile democratiei, justitia, lupta impotriva coruptiei, planurile de contingenta, geopolitica etc., vor constitui liniile directoare ale manifestarii.

“Tarile din Balcani traiesc amenintari reale care vin din Orientul Mijlociu, fiind practic un tampon intre Europa de Centrala si de Vest si Orientul Mijlociu si este nevoie urgenta de o strategie atat a Uniunii Europene, a Consiliului Europei, cat si a NATO pentru a remedia vulnerabilitatile Flancului Estic. Paleta de discutii va fi una generoasa, pornind de la importanta democratiei pentru dezvoltarea tarilor balcani in ultimii 26 de ani si terminand cu problemele actuale cu care se confrunta din ce in ce mai multe tari, precum coruptia, securitatea energetica si chiar terorismul”, declara dr. Anca Nicolescu, vicepresedintele Fundatiei Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI.

De-a lungul activitatii de aproape 20 ani, Fundatia Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI a organizat, printre alte activitati de interes cultural, social, masonic si istoric, si variate conferinte internationale sub patronajul Ministerului Culturii si a Comisiei Europene. In ultimul deceniu si-a dedicat resursele promovarii spiritualitatii si culturii romane, in special in randul tinerilor supradotati si ajutorarii tinerelor talente, prin cusuri, concerte caritabile, expozitii si conferinte internationale.