unnamed-2In perioada 4-6 noiembrie, Fundatia Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI organizeaza, in colaborare cu Marea Loja Feminina a Romaniei, Conferinta Internationala “Drumul Balcanilor catre Europa”, la care sunt asteptati sa participe masoni din toata Europa, istorici, academicieni, dar si multi reprezentanti ai societatii civile.

In cadrul manifestarii, care va avea loc la Hotelul Novotel din Bucuresti, incepand cu ora 10, conferentiarii romani si straini vor face o scurta trecere in revista a istoriei tarilor din Balcani si lungul lor drum catre Occident, vor fi dezbatute problemele actuale cu care se confrunta acestea si se va pune accent pe importanta unui lider regional care sa actioneze ca un mediator. Totodata, vor fi aduse in discutie si alte aspecte vitale pentru tarile din Balcani, precum principiile si libertatile democratiei, justitia, lupta impotriva coruptiei si planurile de contingenta.

Romania ar putea deveni lider in Balcani

In opinia multora, Romania ar putea deveni acel lider regional sau chiar european, deoarece parcurgem o perioada de prosperitate economica si stabilitate politico-sociala, in contextul in care multe tari europene inca nu au reusit sa depaseasca perioada de criza. Cu atat mai important este rolul unui lider in Balcani cu cat Peninsula este un tampon intre Europa si Orientul Mijlociu, iar fenomenul terorismului a atins cote alarmante in tarile din U.E.

Cu prilejul acestei conferinte, dorim sa tragem si un puternic semnal de alarma liderilor Uniunii Europene, Consiliului Europei si NATO pentru a elabora o strategie prin care sa fie prevenite vulnerabilitatile Flancului Estic, declara dr. Anca Nicolescu, vicepresedintele Fundatiei Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI, organizatorul Conferintei “Drumul Balcanilor catre Europa”.

De-a lungul activitatii de aproape 20 ani, Fundatia Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI a organizat, printre alte activitati de interers cultural, social, masonic si istoric, si variate conferinte internationale sub patronajul Ministerului Culturii si al Comisiei Europene. Dintre aceste conferinte internationale, enumeram “Istoria civilizatiilor si masoneriei”, “Europa de la Est la Vest” si “Societatea – intre democratie si fundamentalism” etc. In ultimul deceniu si-a dedicat resursele promovarii spiritualitatii si culturii romane, in special in randul tinerilor supradotati si ajutorarii tinerelor talente, prin cursuri, concerte caritabile, expozitii si conferinte internationale.