SimonaSimona Mitronici, o fetita de numai 1 an, a primit un diagnostic crunt din partea medicilor: leucemie limfoblastica, o boala care a transformat radical o familie fericita intr-una plina de griji si durere.

Cum vestile rele nu vin niciodata singure, parintii au fost instiintati ca transplantul de maduva si tratamentul care-i pot salva viata micutei ajung la suma de 120.000 de Euro. Lacrimile amare si durerea inimaginabila din suflet nu i-au impiedicat insa sa lupte cu orice pret pentru a-si salva fiica si au inceput sa ceara ajutorul oamenilor. Miracolul nu a intarziat, iar in scurt timp, cu ajutorul prietenilor din Republica Moldova si din Romania, s-au strans peste 94.000 de Euro, adica aproape 80% din suma necesara. La ora actuala, fetita se afla la o clinica din Turcia, unde la inceputul lunii octombrie a fost programata pentru transplantul de maduva de care are mare nevoie pentru a ramane in viata.

“De cand am aflat cumplita veste, nu mai putem dormi noaptea. Mi-e atat de teama, incat o strang tare la piept si ma rog la Dumnezeu sa nu imi ia copilul. Ajunsesem la capatul puterilor si Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunile, scotandu-ne in cale mii de oameni care ne ajuta copilul sa se faca bine. Sperantele noastre au reinviat si mai este o luna pana cand trebuie sa trecem cel mai greu obstacol din viata noastra. Pana atunci, va rugam din suflet sa ne sprijiniti cu o donatie cat de mica pentru a putea face transplantul de maduva. Va suntem profund recunoscatori pentru tot sprijinul acordat”, este strigatul de ajutor al Elenei Mitronici, mama Simonei.

Cum o putem ajuta pe Simona?

Donatiile pentru salvarea Simonei se pot face pe platforma oficiala a campaniei, https://salveazaoinima.ro/campaigns/simona-mitronici/ sau prin trimiterea unui simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu mesajul “Simona”. De asemenea, donatii pot fi facute si in conturile bancare ale Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari americani), deschise la Banca Transilvania.

“Este unul dintre cele mai grave si emotionante cazuri pe care le-am preluat pana acum. Este foarte dureros sa stii ca exista copii care la varste atat de fragede se lupta intre viata si moarte. Am ramas profund impresionat de optimismul si energia fetitei, care parca sfideaza crunta boala de care sufera. Pentru a-i oferi o sansa la viata acestui minunat copil, ne mai despart aproximativ 26.000 de Euro”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 100 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 840.000 de Euro.