90 de biciclisti, majoritatea din Bucuresti, au pedalat marti, 15 august, 65 de km, pe traseul Bolintin Vale – Gaiseni – Vanatorii Mici – Corbii Mari – Potlogi – Floresti, la cincilea eveniment cicloturistic cu plecare din Bolintin Vale din ultimii trei ani. Participantii au vizitat obiective istorice si culturale giurgiuvene si dambovitene din apropierea Bucurestiului, precum colectia etnografica din Vanatorii Mici, biserica din Corbii Mari, ferma turistica La Tzara, Conacul Floresti si, mai ales, Palatul Brancovenesc din Potlogi.

“Am incheiat cu succes inca un tur din seria celor organizate in zona de sud a Romaniei. Cicloturistii au descoperit, multi dintre ei in premiera, obiective culturale si istorice importante din zona si au facut-o intr-un mod placut, pe bicicleta, prin miscare, aproape de natura si de satul romanesc. Prin astfel de evenimente, dorim sa contribuim la dezvoltarea comunitatilor locale si sa promovam destinatii inedite pentru petrecerea timpului liber intr-un mod activ, aproape de Capitala”, a spus Mircea Crisbasanu, organizatorul turului din partea Asociatiei ROI si a Outhentic Cycling Romania.

Iata cateva impresii despre traseu, exprimate de catre participanti:

  • “Am mai participat si la editia de anul trecut a turului si de atunci am tot facut ture cu bicicleta. Inainte de asta nu ma mai urcasem pe bicicleta timp de 33 ani. Mi-a placut foarte mult si imi doresc sa revin”, ne-a spus Victor, unul dintre participanti.
  • „Multumim organizatorilor pentru o tura minunata in aceasta zi de mare sarbatoare. Ne-au intampinat gazde ospitaliere, locuri incarcate de istorie, oameni frumosi si prietenosi. Multumim tuturor si asteptam si alte ture la fel de frumoase!” – sunt impresiile Mihaelei, una dintre cicloturiste.

Traseul Bolintin – Vanatorii Mici – Corbii Mari – Potlogi – Floresti masoara aproximativ 65 km pe drumuri de asfalt si pietruite, cu o mica diferenta de nivel, de 60m. Harta traseului poate fi accesata aici: https://www.bikemap.net/en/route/4148541-traseu-bolintin-vale-potlogi-2017/.

Evenimentul „Bucura-te de cicloturism, pe urmele lui Brancoveanu!” a fost organizat de catre Outhentic Cycling Romania si Asociatia ROI, cu sustinerea OMV Petrom. Turul este parte a unui proiect de dezvoltare comunitara, finantat de OMV Petrom, menit sa sustina si sa incurajeze dezvoltarea durabila a comunitatilor locale prin cicloturism ca posibilitate de valorificare a resurselor locale: monumente istorice si culturale zone naturale, ospitalitate, traditii etc. Peste 50 de voluntari, atat angajati OMV Petrom, cat si localnici, au contribuit la buna desfasurare a turului si la succesul evenimentului.

Evenimentul a beneficiat de sprijin deosebit din partea Primariilor orasului Bolintin Vale si din comunele Gaiseni, Vanatorii Mici, Floresti – Stoenesti, Corbii Mari si Potlogi, Inspectoratele Judetene de Politie Giurgiu si Dambovita Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu, CIVITAS, Asociatia Adevaratii Veloprieteni, Aqua Carpatica, Concept Promo, Ferma Cocosu’ Rosu, Asociatia Mestesuguri Argesene, Free Rider, Zebra Bike.