In 24 iunie, statiunea Mamaia si triatlonul romanesc vor fi din nou pe harta internationala a triatlonului

Ziua de sambata, 24 iunie, va fi una cu totul memorabila. Sportivi din tara si din strainatate se vor intrece in cadrul Ocean Lava Romania, Mamaia, o competitie internationala pe distanta semi lunga. Evenimentul face parte dintr-un program mai amplu de promovare a litoratului romanesc la nivel international ca statiune turistica pentru sportivii amatori sau de performanta.

Ocean Lava Romania face parte din seria de triatlonuri Ocean Lava Planet, un nou brand international de triatlon, care a luat nastere in Lanzerote in 2014, odata cu triatlonul Ocean Lava Arecife – Lanzerote. Acum a devenit un succes pe tot globul, avand deja 20 de tari sub licenta.

“Am decis sa luam licenta Ocean Lava Planet din dorinta de a crea un eveniment international de succes pe distanta semi lunga care, pe de o parte, sa ne permita sa ne pastram identitatea si cultura locala, iar pe de alta parte sa imbinam cresterea nivelului competitional la categoria amatori, dar si sa promovam statiunea Mamaia ca destinatie turistica sportiva. De cativa ani, am reusit asta, statiunea noastra fiind deja bine ancorata pe harta evenimentelor sportive de anvergura internationala”, declara Vlad Stoica, Presedinte Clubul Sportiv Smart Atletic.

Ocean Lava Mamaia este parte si din circuitul pe distanta semi lunga al Federatiei Romane de Triatlon – FRTRI Halfdistance Triathlon Series Events, alaturi de alte trei competitii, cea de la Mamaia fiind a doua etapa din serie.

Traseul Ocean Lava Mamaia va fi unul plat, rapid si spectaculos

Evenimentul din Mamaia va fi organizat la cele mai inalte standarde, avand un traseu desosebit atat prin spectaculozitate, cat si prin faptul ca este foarte rapid la probele de bicicleta si alergare.

Proba de inot va fi in Marea Neagra, cea de bicicleta in jurul lacului Siutghiol, iar alergarea pe promenada, pe langa briza marii, ceea ce va oferi o experienta unica participantilor care se vor aventura in competitie.

Finish-ul va fi si el spectaculos, cu o zona controlata pentru atleti unde acestia vor avea parte un tratamentul special post-cursa: punct de alimentare bogat, zona de lounge si loc dedicat pentru masaj si recuperare.

Kit-ul de start va fi unul complet, iar rezultatele vor fi afisate pe site in timp real, imediat ce participantul trece linia de finis.

Hero sau Brave? Tu decizi ce vrei sa fii la Ocean Lava Romania

Ocean Lava Romania, Mamaia, este mai mult decat competitie sportiva de anduranta, este locul unde visele devin realitate. Este un concurs pentru sportivi curajosi, bine pregatiti, dar si pentru cei care vor sa isi depaseasca limitele. Entuziasmul, prietenia, distractia si competitivitatea se vor impleti intr-o cursa cu totul deosebita.
Participantii vor putea alege una dintre cele doua distante denumite generic HERO si BRAVE.

HERO este proba regina a competitiei si este dedicata celor foarte bine pregatiti, avand urmatoarele distante: 1,9km inot, 96km bicicleta si 21km alergare.

BRAVE a fost conceputa pentru cei curajosi, care vor sa isi depaseasca limitele si presupune parcurgea a 1km inot, 64km bicicleta si 7km alergare.

Clasamentele la proba HERO se vor face in functie de fiecare an de nastere, asadar nu vor mai exista categorii de varsta din 5 in 5 ani. In schimb, la proba BRAVE clasamentele se vor face din 5 in 5 ani.

Inscrierile la competitie se deschid luni, 27 martie, iar locurile vor fi limitate pentru fiecare proba in parte: 200 la HERO individual + 50 la stafeta si 150 locuri la BRAVE.

Mai multe detalii despre competitie se gasesc pe site-ul oficial: http://oceanlava.ro/.

Ocean Lava Romania, Mamaia, este o competitie organizata de Clubul Sportiv Smart Atletic, cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta si al Federatiei Romane de Triatlon.

Parteneri eveniment: PowerBar, TYR, Felt, Skoda si Gral Medical.