Flavia Stefania Potorac s-a nascut prematur, pe data de 4 februarie 2017, iar la 2 zile de la fericitul eveniment, doctorii au depisat o problema la inima, un suflu sistolic slab. Fetitei i s-au depistat mai tarziu trei gauri in inimioara, iar dupa o operatie foarte complicata si riscanta de 5 ore, efectuata la Spitalul Medical Park din Istanbul, Flavia este complet vindecata.

Totul a inceput inca din primele zile de viata, cand parintii au observat ca bebelusa lor nu lua in greutate si respira greu. Acestia au plecat in Vaslui pentru a efectua un set de analize amanuntite, iar rezultatul investigatiilor medicale au scos in evidenta un adevar greu de suportat pentru parinti: frumoasa lor fetita s-a nascut cu 2 gauri in inima, malformatie care ii punea viata in pericol. In zilele urmatoare, Flavia a suferit prima criza serioasa, iar parintii au chemat ambulanta. A fost intubata imediat si trimisa in regim de urgenta la un spital din Iasi. Acolo au stat 3 saptamani, doctorii au recomandat schimbarea alimentatiei, iar bebelusa a inceput sa ia in greutate, 400 de grame intr-o luna.

Din Iasi, Flavia a fost transferata la un alt spital din Tg. Mures, iar acolo doctorii au depistat 6 boli serioase ale organismului. Tot acolo a aflat de o a treia gaura in inima si ca are o singura valva. Li s-a recomandat sa efectueze o operatie pe cord, de corectie a malformatiilor, si asta cat mai repede, deoarece starea de sanatate a Flaviei se agrava pe zi ce trece.

Parintii au fost nevoiti sa plece din Spitalul din Tg. Mures, intrucat nu mai erau locuri, iar din cauza gravitatii bolii, acestia au decis sa se indrepte catre o clinica din strainatate. Au depus dosarul medical la mai multe clinici din Austria, Germania si Turcia, iar raspunsul a venit in cateva zile de la Spitalul Medical Park din Istanbul, unde medicii turci i-au spus ca ii pot salva copila.

S-au urcat in primul avion spre Istanbul, iar in data de 19 iulie a fost internata la Spitalul Medical Park. Dupa 8 zile de investigatii, analize amanuntite si multe emotii, fetita a fost supusa interventiei chirurgicale pe cord, operatie care a durat cinci ore. Imediat dupa operatie, starea Flaviei s-a imbunatatit considerabil, iar acum este in afara oricaui pericol si se poate bucura de viata.

“In Romania, eram pasati de la un spital la altul, iar medicii erau rezervati cu privire la sanatatea copilei mele, din cauza ca operatia ar fi mult prea complicata si riscanta pentru un bebelus de doar cinci luni. Fetita respira din ce in ce mai greu, refuza sa manance, iar la 6 luni cantarea doar 3 kilograme, cam cat ar trebui sa cantareasca un nou-nascut. Cand incepeam sa ne pierdem orice speranta, atunci am trait un adevarat miracol. Am primit un raspuns pozitiv din Turcia, Dumnezeu ne-a pus in cale pe cei de la Asociatia Salveaza o inima, care ne-au achitat operatia de 8.000 de Euro, iar acum fetita mea iubita este bine! Nici nu va puteti imagina cata bucurie este in sufletul meu in acest moment, pentru ca am trecut practic peste noapte de la depresie si deznadejde la extaz”, declara mama Flaviei Potorac.

Pentru a beneficia de opinia specialistilor de la Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia, va rugam sa trimiteti actele medicale directorului pe Romania al Spitalului Medical Park, la 0727593533 (prin Whatsapp) sau prin e-mail la office@medicalparkromania.com, aura.tasente@medicalpark.com.tr.