trichallenge-mamaia_1In 10 septembrie 2016, statiunea Mamaia imbraca hainele sport si va primi in centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani – TriChallenge. Bulevardul Mamaia (din Navodari pana la Aqua Magic), parcarea de la Rex, promenada si plaja, toate vor fi insufletite de peste 1500 de participanti din peste 10 tari, care vor inota, vor pedala si vor alerga.

Evenimentul, ajuns la a VIII-a editie, reprezinta si o metoda inedita de promovare a litoralului romanesc, Mamaia fiind deja consacrata pe harta internationala a competitiilor sportive importante. Manifestarea se va desfasura si anul acest sub forma unui festival sportiv, avand trei componente:

  • Competitia dedicata amatorilor si sportivilor profesionisti la Super Liga
  • TriKids – aquatlon si duatlon pentru copii
  • Crosul de seara – “Beach Run”

Va fi un eveniment sportiv complet din toate punctele de vedere, pentru toti participantii (profesionisti si amatori din tara si de peste hotare).

Probele individuale si de echipa

Ziua de vineri este dedicata sesiunii de predare a kiturilor de start si sedintei tehnice, iar ziua de sambata este rezervata amatorilor care vor avea ocazia sa participe la proba care li se potriveste cel mai bine, atat la intrecerile individuale, cat si in cadrul celor de stafeta, dar si competitiei pentru copii si alergatorilor la crosul Beach Run.

Se vor alcatui clasamente pe categorii de varsta, dar va exista si o categorie speciala, dedicata celor care iau startul pentru prima oara la un concurs de triatlon. Este deja o traditie ca TriChallenge Mamaia sa incheie seria competitiilor de triatlon de sosea din cadrul circuitului Federatiei Romane de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final.

Probele de alergare si ciclism se desfasoara pe sosea, in conditii de siguranta, pe o suprafata plata suta la suta, iar inotul se face va desfasura in mare.

Ne bucuram sa ii avem ca participanti la TriChallenge Mamaia 2016 pe Ciprian Balanescu, multiplu campion national la triatlon si duatlon, Antoanela Manac, multipla campioana nationala la triatlon si duatlon, Adrian Nanulescu, fost presedinte al Federatiei Romane de Triatlon si sportiv amator, reprezentati din mass-media, directori de banci, companii multinationale si institutii guvernamentale.

Fond total de premiere de peste 30.000RON

TriChallenge Mamaia 2016, incluzand toate cele trei componente sportive: competitia pentru amatori si profesionisti, crosul Beach Run si competitia dedicata copiilor – TriKids Challenge, are un fond total de premiere de aprox 30.000 RON, jumatate din acesta fiind alocat premiilor in bani, pentru categoriile open.

Programul zilei de sambata

Probe individuale

  • 9:00: start proba supersprint: 400 m inot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
  • 9:20: start proba sprint: 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
  • 11:00: start proba olimpica: 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipa

  • 9:45: start stafeta sprint – 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
  • 10:15: start stafeta olimpica – 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

TriKids Challenge – aquatlon si duatlon pentru copii

Festivalul TriChallenge Mamaia continua dupa-amiaza cu TriKids, competitie ce curprinde doua probe: aquatlon si duatlon si este dedicat tuturor copiilor care iubesc inotul, mersul pe bicicleta si alergarea.

Copiii cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani vor avea ocazia sa se intreaca incepand cu ora 15:30 la aquatlon si de la 16:15 la duatlon.

Mai multe detalii despre TriKids Challenge se gasesc pe site-ul competitiei – http://trichallenge.ro/trikids/.

Crosul de seara “Beach Run”

Tot sambata, promenada si plaja din Mamaia se vor transforma in piste de alergare pentru iubitorii de miscare. Pentru al doilea an consecutiv, in cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanta de 4 kilometri, cu start de la ora 17:30. Acesta va inchide practic seria intrecerilor sportive si va deschide festivitatea de premiere.
Mai multe detalii despre crosul Beach Run se gasesc pe http://www.trichallenge.ro/beachrun/.

Evenimentul TriChallenge Mamaia 2016 se va incheia cu festivitatea de premiere, aceasta fiind programata pentru ora 18:15.

Mai multe detalii despre competitie, dar si programul complet, se gasesc pe site-ul oficial: http://www.trichallenge.ro/.

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/events/206453729731528/.

Sustinatori si parteneri

Editia a VIII-a a competitiei TriChallenge Mamaia este sustinuta de Primaria Municipiului Constanta. Evenimentul este organizat de Asociatia Smart Atletic, cu sprijinul Federatiei Romane de Triatlon.

Partenerii evenimentului sunt: Skoda, Intersport, Ciuc, Felt, PowerBar, TYR, TriSport, Spokes, Dorna, Gral Medical, Regina Maria si 140 de batai pe minut.

Parteneri media: Dolce Sport, Gazeta Sporturilor, Europa FM si Radio 21.