Marea Loja Feminina a Romaniei aniverseaza 95 de ani de la fondare, iar cu acest prilej organizeaza, in Bucuresti, in zilele de 10 si 11 martie 2017, o serie de activitati culturale menite sa prezinte adevarata istorie a Masoneriei mondiale si rolul important pe care l-a jucat aceasta comunitate in dezvoltarea societatilor moderne.

Sub deviza “Marea Loja Feminina – 95 de ani de independenta, respect, solidaritate si munca pentru Romania”, la Festivitate vor fi prezenti reprezentati de seama ai Obedientelor din intreaga lume. Momentul culminant va fi marcat de lansarea, in avanpremiera, a filmului documentar “TERRA MASONICA – Ocolul Pamantului in 80 de loji”, regizat de reputatul cineast belgian Tristan Bourlard.

Marea Loja Feminina din Romania, fondata in anul 1922, este prima Mare Loja Feminina independenta dintre Marile Loji Feminine de Rit Scotian Antic si Acceptat din intreaga lume, avand in plan international peste 100 de Tratate de colaborare si Amicitie cu alte Mari Loji.

“Timp de 95 de ani, scopul Francmasoneriei si al Marii Loji Feminine a Romaniei este de a veni in intampinarea femeilor, care cauta propria perfectionare, fiecare dintre ele putand declara ca masoneria este o filozofie de viata, asemenea educatiei si experientelor personale. Masoneria se ocupa de perfectionarea omului, ajutandu-l sa se cunoasca pe sine, sa progreseze in domeniul spiritualitatii si al cunoasterii, sa-si largeasca orizontul de intelegere si sa-si perfectioneze propria perceptie asupra rolului sau in societate. Cu prilejul Aniversarii a 95 de ani de la fondarea Marii Loji Feminine a Romaniei si 300 de ani de la fondarea Francmasoneriei Traditionale si Universale, Fundatia Solidaritatea Culturala pentru Romania va invita sa vizionati, in avanpremiera si exclusivitate, filmul TERRA MASONICA – Ocolul Pamantului in 80 de loji, pentru a vedea cu adevarata fata a Masonieriei si rolul decisiv pe care l-a avut in progresul societatii. Va asteptam la CinemaPro din Bucuresti, in data de 10 martie 2017, incepand cu ora 19.00, intrarea fiind libera”, dr. Anca Nicolescu, vicepresedintele Fundatiei Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI, organizatorul evenimentului cultural si cinematografic.

Vizionarea acestui film de exceptie este deschisa tuturor celor interesati, masoni si reprezentanti ai societatii civile, celor care sunt preocupati de istoria si evolutia francmasoneriei in lume, un subiect caruia nu i s-a acordat destula atentie de catre publicul roman. Persoanele interesate sa participe la rularea filmului “TERRA MASONICA – Ocolul Pamantului in 80 de loji” sunt rugate sa isi anunte prezenta la adresa de e-mail malofero@aol.com.

Programul evenimentului – 10 martie 2017, CinemaPro din Bucuresti (intrarea gratuita)

Un pahar de bun venit – 18.30
Deschiderea salii – 19.00
Cuvantul de bun venit al organizatorilor – 19.30
Cuvant introductiv al filmului de catre cineastul Tristan Boulard – 19.45
Inceputul filmului – 20.00
Sfarsitul filmului – 21.30
Bufet al prieteniei (participare individuala 30 Euro) – 22.00

De-a lungul activitatii de aproape 20 ani, Fundatia Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI a organizat, printre alte activitati de interers cultural, social, masonic si istoric, si variate conferinte internationale fie sub patronajul Ministerului Culturii fie al Comisiei Europene. Dintre aceste conferinte internationale, enumeram “Istoria civilizatiilor si masoneriei”, “Europa de la Est la Vest” si “Societatea – intre democratie si fundamentalism” etc. In ultimul deceniu si-a dedicat resursele promovarii spiritualitatii si culturii romane, in special in randul tinerilor supradotati si ajutorarii tinerelor talente, prin cursuri, concerte caritabile, expozitii si conferinte internationale.