Peste 250 de pisici din noua tari vor putea fi admirate la Expozitia Internationala Felina de Primavara – SofistiCAT, care va avea loc in zilele de 14-15 aprilie la Pavilionul C 6 din complexul Romexpo, Bucuresti.

Expozitia, deschisa in ambele zile intre orele 10-17, va avea ca punct culminant concursul “BEST IN SHOW”, in care cele mai frumoase pisici din expozitie se vor intrece pentru un loc pe podium. Un prestigios juriu international va evalua superbele exemplare de pisici din rasele Persana, Exotica, Maine Coon, Norvegiana de Padure, Siberiana, Angora Turceasca, Sacra de Birmania, Bengaleza, British Shorthair, British Longhair, Abysiniana, Chartreaux, Devon Rex, Sphynx si Don Sphynx, Albastru de Rusia, Burma, Singapura, Orientala si Siameza.

Sambata 14 aprilie, in pauza dintre arbitraj si concursul final “Best in Show”, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai valoroase pisici din Romania, trofeul NATIONAL WINNER.

Duminica 15 aprilie, crescatorii de Norvegiana de Padure au pregatit pentru public o prezentare speciala.
Ca de fiecare data, in cele doua zile ale expozitiei se va desfasura si campania “ARATA CA ITI PASA”, in cadrul careia se vor strange donatii (in bani sau hrana) pentru animalele din adaposturi. Organizatiile pentru protectia animalelor vor aduce pisici vaccinate si sterilizate, spre adoptie.

Vizitatorii vor putea participa la o tombola speciala, avand ca premii centre de joaca pentru pisici, iar pentru copii va fi deschis un atelier de pictura pe fata. In cadrul evenimentului, vor fi disponibile, la preturi promotionale, produse si accesorii destinate atat pisicilor (hrana, igiena, joaca), cat si iubitorilor acestora (bijuterii, tricouri, posete).

Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei, pensionarii au bilet redus la 5 lei, iar copiii au acces gratuit.

Pentru informatii suplimentare: candice_dragota@yahoo.com

Sofisticat WIKI

CATS AND TALES este tema editiei de primavara a Expozitiei Internationale Feline– SofistiCAT si aduce in pavilionul C6 al Romexpo, personajele din basmele copilariei si povestile celor mai premiate pisici.

NATIONAL WINNER este titlul acordat exemplarului care a acumulat cele mai multe puncte in urma participarii in concursurile internationale organizate sub egida FIFe. In acest sezon, NATIONAL WINNER este BUBBLIN DUBLIN (in imaginile atasate), din rasa RAGDOLL.

Asociatia Felina Sofisticat face parte din Federatia Nationala Felinologica Romana si Federatia Internationala Felina – FIFe.

Este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit, infiintata in anul 2005, reprezinta interesele crescatorilor de pisici de rasa din Romania si are ca principal obiectiv promovarea felinelor de rasa in cadrul expozitiilor internationale.