Nou-nascutii din Spitalul Judetean Constanta au primit o sansa in plus la viata, datorita a 450 de parinti si copii, care au alergat in data de 25 martie 2018, la Family Run, cursa din cadrul evenimentului international Maratonul Nisipului din Mamaia.

In urma crosului de pe nisip, s-au strans fonduri in valoare de 15.000 de lei, suma care a fost dublata de catre Fundatia Vodafone Romania, bani care au fost donati pentru reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. Proiectul social este initiat de Asociatia Daruieste Aripi, in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Inima Copiilor. Mai multe detalii despre proiect puteti afla pe site-ul http://www.nounascuticonstanta.ro/.

Organizatorul evenimentului, Asociatia Sportiva Sanasport, este deja la a treia editie in care sustine proiectul dedicat nou-nascutilor cu probleme grave, internati la Constanta.

„Suma stransa a fost folosita pentru a achizitiona un videolaringoscop performant, dispozitiv medical care ne va ajuta sa economisim secunde pretioase in timpul manevrelor de intubare a micutilor prematuri, aflati in situatii medicale critice, la pragul intre viata si moarte fiind singurul aparat de acest gen din regiunea de SE a Romaniei”, a declarat Dr. Livica Fratiman – sef sectie neonatologie Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Constanta.

Sprijin pentru nou-nascutii din judetele Constanta, Tulcea, Ialomita si Calarasi

Cursa s-a bucurat de o larga participare din randul comunitatii constantene. 450 de persoane, copii si parintii lor, au alergat pentru a sustine proiectul al carui scop este scaderea ratei mortalitatii in randul copiilor nou-nascuti. Beneficiarii directi ai proiectului sunt copiii prematuri din Constanta si trei judete limitrofe: Tulcea, Ialomita si Calarasi.

„Mortalitatea infantila este inca la cote alarmante in judetul Constanta. Conform ultimelor statistici, regiunea de Sud-Est inregistreaza cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Romania. Proiectul pe care il derulam in prezent intentioneaza sa mareasca sansele de supravietuire a copiilor internati anual in sectia de Terapie Intensiva Nou-nascuti de la Constanta si care sa transforme spitalul din orasul nostru intr-un centru de referinta pentru Romania in ingrijirea si salvarea bebelusilor”, a declarat Alina Patrahau, fondatoarea Asociatiei Daruieste Aripi.

„Asociatia Sportiva SanaSport a ales pentru al treilea an consecutiv sa sustina reconstructia sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judetean Constanta pentru ca aceasta este o modalitate prin care ne putem aduce contributia la salvarea mai multor copii in acelasi timp. Multumim participantilor de la Maratonul Nisipului – Cursa Family Run 2018 pentru aportul lor si cu siguranta la anul vom fi mai multi cei care alegem sa sustinem comunitatea prin miscare. Un pas facut azi prin alergare este un pas inainte in salvarea nou-nascutilor din Constanta”, a declarat Daniel Antonaru, fondator Asociatia Sportiva SanaSport Constanta.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editia 2016.