Viata din epoca moderna este din ce in ce mai complexa, iar cresterea si dezvoltarea unui copil reprezinta o adevarata provocare pentru multi parinti. De cele mai multe ori, acestia vor sa apeleze la ajutorul unui specialist insa, din nefericire, Romania are un deficit major de experti calificati in psihoterapia copilului si a adolescentului.

In acest context, Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa organizeaza, in perioada 18-19 martie 2017, la Timisoara, un program de formare profesionala pentru psihologi si medici, care au posibilitatea de a obtine Certificatul European pentru Psihoterapia Copilului. Cursurile de formare, care au o durata de 2 ani si 6 luni, sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) si de Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri (EITACYP) – unul dintre cel mai mari foruri europene pentru pregatirea profesionala a psihologilor.

Proiectul educational este impartit in 18 module, pentru a pregati specialisti pentru toate stadiile de dezvoltare mentala, psihica si cognitiva a copiilor si adolescentilor si pentru toate problemele cu care acestia se confrunta in decursul anilor. Totodata, psihoterapeutii romani vor invata cum sa gestioneze relatiile cu copii care au dezvoltat tulburari de comportament – de cele mai putin grave (dependenta de jocuri si internet, tulburari de conduita, tulburari de atasament), la cele mai grave (dependenta de droguri si alcool, abuzurile fizice, sexuale si stresul post-traumatic etc.) sau cum sa le ofere sprijin in cazul tranzitiilor majore in viata (plasarea in familii surogat, doliu, divortul parintilor etc.).

“Pana de curand, Romania nu a reusit sa specializeze, la standardele Uniunii Europene, suficienti experti in psihoterapia copiilor si adolescentilor. Din pacate, tara noastra se afla la coada clasamentului U.E. privind numarul de specialisti pregatiti la standarde europene pentru psihoterapia copilului si adolescentului. Gratie acestui parteneriat pe care l-am creat cu Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapie cu Copii si Tineri, am reusit sa aducem acest program de formare si in Romania, cu scopul de a suplini acest gol pe care il avem. Exista o cerinta mare in piata, parintii au mare nevoie de specialisti, care sa ii ghideze prin deja complicatul traseu pe care si-l croiesc copiii si adolescentii. Ne dorim ca la finalizarea acestui proiect educational, sa reusim sa certificam, la standarde europene, cel putin 100 de psihoterapeuti, pe care sa-i plasam in piata si care sa aduca un plus de valoare in relatia parinte-copil”, declara dr. Oana Maria Popescu, presedintele Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa si coordonatorul programului de formare.

Echipa de formatori este una mixta, acestia fiind atat din Romania, cat si din doua tari europene, si este compusa din urmatorii: Oana Maria Popescu, Loredana Ileana Viscu, Silvia Georgiana Gane, Adriana Oachis, Gabriel Balaci (Romania), Tina Peraica (Croatia) si Joana Hewitt-Evans (Marea Britanie).

Informatii suplimentare: www.psihoterapie-integrativa.eu.

Inscrieri si detalii: dr.oana.maria.popescu@gmail.com , tel. 0730.591.771