alina-buhna-1La frageda varsta de 2 ani si jumatate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci cand medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o forma severa de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viata daca boala s-ar fi raspandit la creier.

Teribila veste a venit in luna aprilie, moment care i-a daramat pe toti cei care o iubesc, mai ales pe parinti. Acestia au luptat din rasputeri pentru a-i salva vederea, si-au vandut toate bunurile, au apelat la toate cunostintele pentru ajutor, insa nu a fost de ajuns. Atunci cand isi pierdusera orice speranta, sute de romani au sarit in sprijinul lor, donand peste 15.000 de Euro pe platforma de donatii www.salveazaoinima.ro, iar fetita a fost trimisa de urgenta in Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a incepe sedintele de chimioterapie si radioterapie, care urmau sa ii salveze viata, nu numai vederea.

Timp de 12 zile, fetita a suportat cu stoicism cele 4 sedinte de chimioterapie, urmate de alte 26 de sedinte de radioterapie in decursul a 42 de zile. Sub atenta supraveghere a medicilor turci, Samuray Tuncer si Cehyun Bozkurt, fetita a raspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost indepartate. In continuare, Alina va efectua controale periodice, o data la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidiva.

“Am ramas profund impresionat de cazul Alinei. Nimic nu e mai scump decat vederea, iar acest copil s-a aflat foarte aproape de a pierde si ultima raza de lumina. Am discutat telefonic cu parintii copilei si sunt foarte fericiti ca tratamentul a decurs foarte bine, iar vederea fetitei a fost salvata. Le multumim medicilor de la Medical Park, care au reusit in ultimul moment sa o salveze, caci altfel exista riscul major ca boala sa ajunga la creier si sa ii puna viata in pericol, nu numai vederea. Ce a fost mai greu a trecut, insa Alina va merge periodic la control pentru a nu exista riscul de recidiva”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei „Salveaza o inima” si initiatorul campaniei umanitare pentru Alina Buhna.

Pentru a efectua urmatoarele sedinte recomandate de medici, fetita mai are nevoie de 12.000 de Euro. Donatiile pot fi facute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/alina-buhna/, prin transfer bancar, in conturile Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari) sau prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Asociatia “Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 150 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 1.073.000 de Euro si peste 180.000 de Euro din campanii de donatii prin SMS.