Din punct de vedere al Feng Shui, evaluarea unei locuinte se face intai de la exterior la interior, deoarece formele exterioare pot afecta negativ sau pozitiv locatarii. In functie de mediul inconjurator, consultantul Feng Shui va propune cateva recomandari atunci cand ne construim sau ne cumparam o casa.

In continuare, se face evaluarea interna a locuintei pentru a vedea daca sunt colturi, grinzi, oglinzi sau fantani arteziene. Primul pas este determinarea fatadei cladirii cu busola chinezeasca Luo Pan, pentru a stabili care este directia cardinala.

“Masuratorile incep intotdeauna din exteriorul casei, deoarece in acest fel putem observa daca in jurul locatiei se afla cladiri si strazi, piloni, stalpi de inalta tensiune, colturi ascutite etc. Pentru ca o locuinta sa beneficieze de un Qi pozitiv, prezenta „muntelui si a apei” este esentiala. In traducere „muntele” guverneaza relatiile si sanatatea in timp ce „apa” guverneaza bogatia. Formele exterioare sunt munti, dealuri, ape, dar intr-un oras, acestea sunt cladirile si strazile. Nu sunt indicate constructiile in zonele plane, fara drumuri, dealuri si ape pentru ca in astfel de situatii Qi-ul nu se poate acumula. In Feng Shui o locuinta va avea parte de stabilitate si de un Qi bun daca primeste sprijin din fata, spate, din stanga si dreapta cladirii”, explica expertul in Feng Shui, Georgiana Vasuian.

Cum sa ne alegem terenul casei pentru un Feng Shui corect?

Totodata, specialistul Feng Shui Georgiana Vasuian considera ca forma terenului pe care construim o casa are un impact major asupra locatarilor, pentru ca ne poate da indicii importante privind fluxul qi-ului si prin urmare modul in care locatarii vor fi influentati. Terenul cu forma patrata sugereaza stabilitatea si este forma ideala pe care se poate construi orice locuinta. Terenul in forma de dreptunghi este iarasi o alegere buna pentru construirea casei, qi-ul isi gaseste echilibrul atata timp cat terenul nu este foarte stramt. Terenul cu forma triunghiulara nu este un teren favorabil, deoarce Qi-ul devine dezechilibrat si vor fi afectati anumiti membri ai familiei. Terenul si locuintele in forma de L nu sunt recomandate, pentru ca Qi-ul va fi, de asemenea, dezechilibrat, deci nefavorabil.

Alte lucruri de evitat atunci cand ne cumparam sau construim o casa

O casa sau o cladire construita intr-o intersectie in forma de T poate avea efecte negative, mai ales daca traficul este foarte intens. Insa, daca traficul este foarte redus, locatarii nu vor fi afectati. Pentru a diminua efectele negative, se pot planta arbusti inalti care blocheaza accesul qi-ului catre casa.

“Drumurile foarte drepte se numesc „sageti otravite”. Acestea sunt tot cu efect negativ cand drumul este orientat catre intrarea principala din casa. Este o formatiune negativa si pentru a bloca qi-ul, se folosesc arbusti sau gard viu. O alta formatiune negativa sunt casele construite in zona cimitirelor. Pilonii si stalpii foarte inalti sunt una dintre cele mai negative formatiuni in Feng Shui. Efectul negativ este maxim cand se afla in fata intrarii principale. Intersectiile in forma de Y sunt mult mai periculoase decat cele in forma de T. Efectul asupra locatarilor sunt: adulter, probleme in relatii, scandaluri, boli cu transmisie sexuala etc.”, considera expertul in Feng Shui, Georgiana Vasuian.

Sfaturi Feng Shui atunci cand construiesti sau cumperi o casa

Oamenii aleg sa traiasca dupa principiile Feng Shui din cateva motive. Toti ne dorim o viata fericita, cu noroc si bunastare. Unii apeleaza la Feng Shui pentru ca isi doresc sa fie sustinuti in telurile mai pragmatice, cum ar fi cariera si banii. De cealalta parte, sunt oameni care aleg sa isi ghideze viata dupa Feng Shui deoarece isi doresc o sanatate mai buna, iar stilul acesta de trai este favorabil pentru bunastarea psihica si fizica.

“Cei mai multi care apeleaza la serviciile mele, o fac pentru armonie in relatie. Isi doresc relatii bune cu sotul sau sotia, incredere si respect. De obicei daca familia este sanatoasa, fericita si implinita, inseamna ca sunt sprijiniti de un feng shui bun. De asemenea, aproape la fel de multi apeleaza la tehnicile Feng Shui pentru a obtine potential. De multe ori avem un talent pe care il simtim in interior dar pe care este posibil sa nu il descoperim niciodata din varii motive. Alegerea unei proprietati potrivite, cu un Feng Shui pozitiv, ne ofera oportunitatea de a intalni oamenii potriviti, mentorii potriviti care ne vor ajuta direct sau indirect sa devenim o versiune mai buna a noastra”, conchide Georgiana Vasuian, consultant Feng Shui.