Lorand Soares SzaszRetinem pana la 20% din informatiile pe care le aflam in timpul unui curs si mai putine le si aplicam in cariera, spun psihologii. Desi atat companiile mari, cat si cele mici investesc in cursuri, o intrebare constanta ramane pentru manageri si antreprenori: In ce masura angajatii care participa la astfel de traininguri si aplica ceea ce invata?

Pana la urma este piata de traininguri eficienta sau nu? Trainingurile pot sa fie un esec, crede Lorand Soares Szasz, antreprenor si business coach, nu intotdeauna cursantii isi ating obiectivele. In opinia acestuia, eficienta lor depinde de ceea ce face participantul imediat dupa curs. “Este important sa fim atenti in timpul cursurilor la care participam, insa nu este suficient. Studiile arata ca retinem maxim 20% din ceea ce auzim. Din fericire, sunt cateva tehnici testate stiintific prin care putem sa crestem gradul de retinere al informatiei, ca mai apoi sa aplicam cunostintele invatate pentru cresterea afacerilor”, declara Lorand Soares Szasz.

Iata 3 solutii recomandate de traineri pentru a avea rezultate mai bune in cariera si afaceri dupa un curs:

1. “Preda” informatiile pe care le-ai aflat. Psihologii de la Institutul Bethel din Maine au observat ca putem retine pana la 90% din informatia unui training daca prezentam informatiile si conceptele cheie colegilor de munca sau apropiatilor.

2. Roaga un coleg sau un apropiat sa “verifice” masura in care aplici informatiile pe care le-ai aflat. Lorand Soares Szasz crede ca ar fi mult mai eficient daca fiecare companie ar avea o astfel de persoana responsabila de aplicarea noilor informatii.

3. Noteaza pe o foaie separata, chiar in timpul cursului, ideile pe care le poti aplica imediat in cariera sau compania ta. E important sa pleci de la training cu un plan pe care sa il implementezi”, recomanda Lorand Soares Szasz.

Lorand Soares Szasz este unul dintre cei mai apreciati speakeri si antreprenori romani la ora actuala. A fost desemnat de 2 ori consecutiv cel mai bun speaker din Romania la evenimentele Business Days. Prin cartile si cursurile sale inspira zeci de mii de antreprenori din tara, dar si din strainatate.