Peste 500 de elevi ai ciclului primar din judetul Constanta sunt asteptati sa participe la evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagra”, care are ca scop pomovarea drepturilor de integrare in comunitate a persoanelor cu dizabilitati.

Startul Cursei Copiilor va avea loc sambata 5 mai, incepand cu ora 11, din Piateta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanta de un kilometru. Copiii vor avea posibilitatea ca la sfarsitul traseului de alergare de 1 km sa primeasca din partea organizatorului, Centrul Psihologic Marea Neagra, medalia personalizata din acest an cu forma geografica a judetului Constanta .

“Ne dorim sa oferim copiilor un eveniment special de care sa-si aduca aminte cu placere. In acest sens, fiecare participant va beneficia de bratara oficiala a evenimentului, numarul de concurs si medalia de finisher, aceeasi pe care o vor primi si adultii”, declara Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Marii Negre.

Inscriere gratuita pentru elevi

Inscrierea scolilor la eveniment este gratuita, datorita sponsorizarii oferite de catre Agentia de Turism Eximtur din bd. Ferdinand nr. 56 mun. Constanta.

“Agentia Eximtur a primit cu bucurie propunerea de a sustine aceasta competitie sportiva dedicata copiilor. Ofertele noastre se adreseaza in principal familiilor, iar faptul ca putem sustine un eveniment dedicat copiilor se apropie mult de viziunea noastra. Aceasta actiune ne dorim sa devina o traditie in viata celui mai reprezentativ oras turistic din Romania, iar agentia noastra cu siguranta va fi un partener important si in anii urmatori”, declara Oana Tilinca, directorul Eximtur Agentia Constanta.

Spectacol artistic la Alerg 24h Autism Marea Neagra
Imediat dupa terminarea Cursei Copiilor, Centrul Psihologic Marea Neagra va oferi micutilor prezenti la eveniment un spectacol artistic, care va fi sustinut de catre cunoscuta trupa de teatru constanteana “Sufletel”.

In completarea spectacolului, Colegiul National „Mihai Eminescu” si Colegiul National de Arte “Regina Maria” din Constanta vor oferi momente artistice cu cei mai talentati elevi ai acestor institutii de invatamant.

Scoala poate realizeaza inscrierea echipei

“Am transmis invitatia tuturor scolilor din judetul Constanta care doresc sa participe la o competitie cu adevarat speciala, speram sa ne onoreze cu prezenta cat mai multe scoli, deoarece dorinta noastra cea mai mare este sa promovam cat mai mult miscarea”, declara Adrian Gemanaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Marii Negre.

Inscrierea elevilor la eveniment se poate face doar prin intermediul scolilor, iar numerele de concurs ale participantilor vor fi personalizate cu numele institutiilor de invatamant din Constanta.

“Sportul si miscarea au reprezentat mereu un reper important in dezvoltarea elevilor din Scoala “Nicolae Tonitza”. Proiectele Centrului de Autism Marea Neagra fac parte din sufletul scolii noastre si avem speranta ca toate institutiile de invatamant din judetul Constanta vor fi prezente la acest eveniment prin care sa putem transmite un model de urmat si pentru alte judete din tara”, declara Nicoleta Bercaru, directorul Scolii “Nicolae Tonitza” din Constanta.

500 de copii vor forma un lant uman

Pentru a incuraja efortul celor inscrisi in Cursa de 24 de ore, la ora startului, copiii ii vor aplauda pe adulti si vor forma pe plaja un lant uman imens, in semn de respect pentru competitori.