Peste 1200 de sportivi amatori si profesionisti, impreuna cu cateva sute de sustinatori, s-au adunat sambata, 29 aprilie 2023, pe plaja Zoom Beach din Constanta pentru a participa la cea de-a opta editie a Maratonului Nisipului #InfinitRun. La evenimentul sportiv au avut loc patru curse competitive: maraton (42km), semimaraton (21km), cros (10km) si cursa populara (5km), precum si doua curse destinate copiilor: Family Run si cursa speciala “Campionii Scolii”.

Dupa o cursa spectaculoasa, basarabeanul Ghenadie Timbalist a castigat cursa de maraton la baieti, in timp ce Mariana Nenu a obtinut primul loc la fete. In ceea ce priveste semimaratonul, Romeo David a trecut primul linia de finish la baieti, in timp ce Nicoleta Ciortan a castigat la fete.

Proiectul international “Maratonul Nisipului” a ajuns la a opta editie si reprezinta o modalitate inedita de a promova litoralul romanesc la nivel international. De aproape un deceniu, municipiul Constanta si statiunea Mamaia sunt consacrate pe harta mondiala a maratoanelor. Evenimentul sportiv a adus la un loc sportivi de top si amatori, oferind ocazia de a experimenta o cursa de-a lungul plajei intr-o atmosfera spectaculoasa.

Castigatori – Cursa de 10 kilometri

La categoria baieti, Mihail Sprincean a reusit sa castige cursa de 10 km cu un timp remarcabil de 37 de minute si 44 de secunde. In urma sa s-au clasat Carol Popa, care a trecut linia de finish la doar 27 de secunde distanta de castigator, si Florin Gorcioaia, cu un timp de 42 de minute si 29 de secunde. La cursa de 10 kilometri pentru fete, Daniela Ciocan a urcat pe prima treapta a podiumului, inregistrand un timp de 49 de minute si 14 secunde. Locul al doilea a fost ocupat de Regina Tircomnicu, care a incheiat cursa in 50 de minute si 40 de secunde, iar Lidia Nitu a obtinut locul al treilea cu un timp de 52 de minute si 10 secunde.

Castigatori – Cursa de Semimaraton (21 km)

La cea de-a doua cea mai dificila proba din cadrul evenimentului, Semimaratonul, Romeo David a castigat la categoria baieti cu un timp impresionant de 1 ora, 39 minute si 6 secunde. Intr-un final strans, Dan Dudas a ocupat locul doi la doar 19 secunde distanta de castigator, in timp ce Catalin Butnariu a luat locul al treilea cu un timp de 1 ora, 39 minute si 52 de secunde. La categoria fete, Nicoleta Ciortan a castigat cursa detasat, incheindu-si traseul intr-un timp de 1 ora, 41 minute si 21 de secunde. Irina Popa s-a clasat pe locul al doilea cu un timp de 1 ora, 47 minute si 50 de secunde, iar Andreea Badea a completat podiumul cu un timp de 1 ora, 48 minute si 43 de secunde.

Castigatori – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a reprezentat cea mai mare provocare pentru toti participantii, dar Ghenadie Timbalist din Republica Moldova a fost primul la categoria baieti care a reusit sa treaca linia de finish, intr-un timp impresionant de 3 ore, 04 minute si 3 secunde. Corneliu Vasiliu a ocupat locul doi, terminand cursa in 3 ore, 26 minute si 56 de secunde, in timp ce Emanoil Marcel Aparece a incheiat cursa pe locul al treilea, cu un timp de 3 ore, 39 minute si 13 secunde. La categoria fete, Mariana Nenu a castigat cursa de maraton detasat, inregistrand un timp de 4 ore, 16 minute si 27 de secunde. Cristina Popa s-a clasat pe locul doi, cu un timp de 4 ore, 41 minute si 40 de secunde, in timp ce Elena Popescu a ocupat locul al treilea cu un timp de 5 ore, 13 minute si 55 de secunde.

De la copil la copil: Intr-o alergare de caritate, copiii se mobilizeaza pentru a ajuta ceilalti copii afectati de cancer

Peste 300 de copii si familiile lor s-au adunat la plaja Zoom Beach din Constanta pentru a participa la cursa “Family Run”, un eveniment care a promovat activitatile in aer liber ca modalitate excelenta de petrecere a timpului liber in familie. Copiii au alergat cu entuziasm aproximativ un kilometru alaturi de parinti sau bunici, subliniind importanta miscarii si a sportului in viata lor.

In cadrul evenimentului, a avut loc si competitia “Campionii Scolii”, la care au participat 150 de elevi, organizata pe categorii de varsta. Scopul acesteia a fost de a relansa sportul la nivelul scolilor primare si gimnaziale, de a dezvolta spiritul competitiv si de a le oferi elevilor obiceiul de a participa la competitii sportive. De asemenea, organizatorii evenimentului si-au propus sa doteze scolile participante cu materiale sportive.

“Copiii nu au alergat doar pentru a obtine un loc fruntas la cele doua curse, ci si pentru a sprijini o cauza nobila. Acestia au sustinut proiectul “Circuitul Increderii si Sperantei”, care are ca scop oferirea de servicii medicale de calitate copiilor din Dobrogea care sufera de boli cronice grave, in confortul si siguranta casei lor. Echipe mixte ale Asociatiei “Daruieste Aripi” si personalul medical specializat de la sectia de onco-hematologie pediatrica din Constanta vor merge la domiciliul copiilor pentru a efectua proceduri care se pot realiza acolo in aceleasi conditii sau chiar mai bune decat cele din spital. Participarea la eveniment a fost o oportunitate excelenta pentru comunitatea locala sa se implice si sa sustina aceasta cauza nobila, alaturi de copiii care au alergat cu entuziasm pentru a aduce un zambet pe chipurile celor care se confrunta cu boli grele”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului Maratonul Nisipului.

Asociatia Sportiva SanaSport este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea importantei sportului pentru societate si imbunatatirea conditiei fizice si a starii de sanatate in randul locuitorilor din municipiul Constanta. SanaSport organizeaza in fiecare duminica, incepand cu ora 9.00, alergari de anduranta pe nisip, punctul de intalnire fiind parcarea de la Aqua Magic din statiunea Mamaia. Pana in prezent peste 1500 de iubitori ai sportului au raspuns invitatiei membrilor SanaSport si au rezonat cu motto-ul Asociatiei: “Inceteaza sa mai fabrici scuze, alearga pur si simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociatia “Sanasport” a fost nominalizata la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (sectiunea Sport), editia 2016.