Asociatia de Psihologie Industriala si Organizationala (APIO) organizeaza, in perioada 24-26 mai 2018, la Hotel Del Mar din statiunea Mamaia, a XVIII-a Editie a importantei Conferintei Nationale de Psihologie Industrial-Organizationala “Horia D. Pitariu”, cu tema “Psihologia organizatiilor si leadership-ul in societate”.

Editia din acest an a uneia dintre cele mai importante conferinte de psihologie din Romania propune ca tema centrala de dezbatere problematica leadership-ului in organizatii si societate. Pornind de la procedurile si metodologiile de evaluare in domeniul organizational, continuand cu cele de analiza a datelor si fundamentare a deciziilor si finalizand cu interventiile vizand schimbarea organizationala, participantii – psihologi, antreprenori, profesori, cercetatori si studenti – vor analiza impreuna ce inseamna si cum se evalueaza conducerea in societatea actuala.

Joi, 24 mai, incepand cu ora 9.00, manifestarea stiintifica ca debuta cu 7 workshop-uri, la care vor participa, alaturi de psihologi, atat manageri ai institutiilor de stat, ai unor mari companii nationale si internationale, cat si ai companiilor care activeaza in mediul online, pentru a intelege mecanismele de conducere pe diferite paliere ale societatii. Workshop-urile vor reprezenta un prilej de a expune participantilor exemple practice referitoare la analiza retelelor ca metoda in constructia instrumentelor de diagnostic psihologic, evaluarea performantelor, evaluarea personalitatii si dezvoltarea grupurilor de performante, analiza muncii in cadrul celei de-a patra revolutii industriale, dezbaterea asupra conceptului de “corporate psychopats” si analiza dimensiunii de gen a identitatii profesionale.

Conferinta stiintifica are ca parteneri: Universitatea “Ovidius” din Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia, Policlinica “Regina Maria”, Yves Rocher Romania, Libraria Dorian Gray, Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera “PsihoTrafiq”, magazinul online Nectarel.ro. Invitatul de onoare si keynote speaker este expertul in siguranta rutiera Patricia Delhomme din Franta.

“Leadership-ul si psihologia organizatiilor sunt doua teme extrem de importante in actualul context de dezvoltare socio-economica, drept pentru care organizam aceasta ampla dezbatere la care participa specialisti din toate colturile tarii si din strainatate. Obiectivul este de a identifica si de a disemina cele mai bune metode si practici folosite atat de institutiile de stat, cat si de IMM-uri si multinationale in gestionarea relatiilor intre diferitele paliere organizationale. Cu acest prilej, asociatia noastra (APIO) ii premiaza pe tinerii cercetatori care vin cu contributii importate in cercetarea stiintifica organizationala, oferindu-le burse si premii in memoria distinsului profesor Horia D. Pitariu”, declara prof. univ. dr. Ticu Constantin, presedintele APIO.

“Consideram ca leadership-ul si-a schimbat semnificativ sensul fata de cel uzitat acum cateva decenii. In societatea moderna, orice tip de proiect, orice noua nisa trebuie sa beneficieze de un tip specific de expertiza, asadar oricine poate fi manager la un moment dat, daca acea cerinta corespunde cu domeniul de specializare. Pentru a intelege sensul profund al mecanismului psihosocial si, desigur, pentru a atinge intreaga paleta organizationala – de la ONG-uri, multinationale, IMM-uri, institutii de stat etc. – am invitat ca parteneri si participanti la lucrarile noastre, alaturi de psihologi si profesori, personalitati marcante din mediul de afaceri si de la institutii de stat. Suntem de parere ca trebuie sa existe o legatura stransa intre managementul – ca activitate practica si psihologia – ca mijloc de intelegere a angajatilor si de eficientizare a mecanismelor de putere din organizatii”, declara prof. univ. dr. Mihaela Rus, presedintele Comitetului de Organizare al Conferintei APIO 2018.

Pentru informatii, va rugam sa accesati http://conferinta.apio.ro/.