In fiecare spatiu se afla energii pozitive, care genereaza armonie, sanatate, prosperitate, dar si energii negative care ne dezechilibreaza viata si sunt cauzele pentru depresie, certuri, oboseli etc. Potrivit practicii Feng Shui, sunt 9 energii, numite si “stele zburatoare”, numerotate de la 1 la 9, care daca sunt identificate si aranjate corespunzator, pot produce armonie in casa noastra.

Felul in care este amenajat un spatiu poate spune foarte multe despre cum ne merge in viata, iar indicatorii pe care ii vizeaza intotdeauna specialistii in Feng Shui sunt norocul sau ghinionul, bunastarea, obstacolele, starea de sanatate, fertilitate sau infertilitatea, depresia sau vitalitate etc.

Sa ne ferim de stelele zburatoare 2, 3, 5 sau 7

“Energiile care ne guverneaza spatiul sau cum le mai spunem noi stelele zburatoare, sunt de multe ori cauza pentru felul in care ne raportam la viata si la modul in care ne merge din toate punctele de vedere. De multe ori, chiar daca ne straduim, chiar daca muncim din greu, constatam ca alergam in gol si nu vedem rezultatele asteptate in viata noastra. In acele cazuri, cel mai probabil spatiul in care locuim sau ne desfasuram activitatea este incarcat de stele zburatoare de tip 2, 3 sau 5. Cele de tip 2 aduc boala, oboseala, probleme cu stomacul, depresie, atacuri de panica, iar cele de tip 3 sunt generatoare de conflicte, probleme cu picioarele, atrag furturi si jafuri. De departe, cele mai nocive energii sunt de tip 5. Aceasta stea aduce ghinioane, blocaje in viata, cosmaruri. Steaua zburatoare 7 aduce procese juridice, barfe si scandaluri”, explica expertul in Feng Shui, Georgiana Vasuian.

Care sunt stelele zburatoare favorabile?

Atunci cand ne mutam intr-o casa noua, de cele mai multe ori ne uitam sa fie spatiu suficient, sa fie izolata termic cladirea, sa avem curte mare sau, daca alegem sa locuim la bloc, sa nu fie nici la parter, dar nici la ultimul etaj. Majoritatea iau in considerare aceste indicatoare, importante ce-i drept, dar insuficiente. In opinia expertului Feng Shui Georgiana Vasuian, oamenii au inceput sa ia in considerare si energiile care tranziteaza in acea casa si tot mai multi apeleaza la ajutorul unui specialist Feng Shui pentru amenajarea corecta a casei.

“Sunt tot mai multi oameni, in special cupluri, care apeleaza la sprijinul meu pentru a le analiza spatiul nou cumparat din punct de vedere al Feng Shui-ului. Unii au avut intamplari nefaste la ultima locuinta, altii simteau ca se odihnesc mai bine mai degraba la hotel decat in propria casa, altii au intampinat probleme de infertilitate si au inteles ca energiile din casa nu sunt doar povesti, ci au o baza reala. Din experienta a 5 ani de practica in domeniul Feng Shui, am invatat ca atunci cand atragem in casa energii nu tocmai favorabile, inseamna ca avem lectii karmice. Nimic nu este intamplator si pe principiul rezonantei, atragem ceea ce suntem. O casa amenajata in stil Feng Shui, ne poate imbunatati rapid viata. In prezent ne aflam in perioada lui 8, ceea ce inseamna ca energiile pe care este bine sa dormim si sa lucram sunt 8, 9 si 1. Aceste energii aduc prosperitate si armonie, iar multe probleme de cuplu sau relatii interumane apar din lipsa de comunicare, aspect care este blocat de energiile 2, 3, 5, 7 sau chiar 4”, conchide expertul in Feng Shui, Georgiana Vasuian.