Mii de copii si tineri din Romania sunt incurajati sa participe activ la imbunatatirea calitatii vietii din comunitatea lor, gratie unui nou proiect international, intitulat “Young Heroes”. Campania, la care au aderat deja peste 30 de tari, a fost lansat, luna trecuta, de Grupul International Helen Doron English.

Dupa mai multe documentari pe care acestia le-au efectuat impreuna cu profesorii lor, copiii de la centrele internationale Helen Doron English din Romania, au inspectat cartierele in care locuiesc, invata sau se joaca si au venit cu propuneri pentru a le transforma in locuri mai bune pentru ei.

Astfel, 5 orase din tara au demarat deja actiuni gandite de copii si implementate impreuna cu profesorii lor:

  • Constanta (14 mai, ora 10.30): Copiii de la Centrul International HDE din Constanta vor participa la o actiune de strangere de fonduri, care face parte din evenimentul Constanta Pedaleaza. Toate fondurile donate vor fi directionate pentru salvarea copiilor bolnavi cronic.
  • Sibiu (aprilie-mai): La Centrul International Helen Doron English din localitate, au fost invitati copiii de la un orfelinat sa participle la activitati recreative specifice metodei Helen Doron. Acestia au petrecut impreuna cu copii care activeaza in centrul de limba engleza, timp o ora jumatate, moment in care s-au distrat prin jocuri, dans si activitati de lucru manual. Profesoarele de la Helen Doron English le-au citit micutilor o poveste despre ce inseamna perseverenta si cat de importanta este toleranta daca vrem sa traim intr-un loc mai bun.
  • Ramnicu Valcea (aprilie-mai): In aceasta luna, copiii din centrul HDE Ramnicu Valcea se vor ocupa de vanzarea de cupcakes si handmade. Toate fondurile colectate vor fi directionate pentru salvarea copiilor diagnosticati cu leucemie.
  • Arad Nord Est (aprilie-mai): Copiii de la Centrul HDE Arad N-E au vizitat un centru de batrani si i-au bucurat pe acestia cu activitati si cantece in limba engleza.
  • Brasov (aprilie-mai): Copiii din Centrul Helen Doron English Brasov au ajutat la plantarea a 200 de arbori in zona verde de langa podul Fartec. Datorita efortului lor, in cativa ani oamenii se vor putea bucura de micul parc realizat de ei, in campania internationala “Young Heroes”.

O comunicare constructiva intre generatii, o educatie mai deschisa

“Este momentul sa ne aliniem la noul trend mondial, in care copiii nostri sunt ascultati din ce in ce mai mult si sunt incurajati sa-si construiasca propriul viitor. Prin Helen Doron English Romania, am adus aceasta initiativa globala la noi in tara si ii incurajam pe tineri sa participe activ la reconstruirea Romaniei dupa propria lor viziune. Printr-o educatie mai deschisa, printr-o comunicare mai constructiva intre generatii, exista sanse reale ca viata noastra colectiva sa se imbunatateasca, pentru a le oferi copiilor nostri drept mostenire un viitor mai bun”, declara Stefania Filip, Master Francizor Helen Doron English Romania.

Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English. Centrul International Helen Doron English din Constanta a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (editiile 2016 si 2017), pentru prestigioasa activitate din domeniul educatiei copilului.