Asociatia Generatiei de Azi da startul inscrierilor la Scoala de Vara „Tinerii de Azi – Adultii de Maine” (editia a III-a), care va avea loc in statiunea Eforie de Nord, in perioada 23-29 august 2016. In cadrul programului educational, tinerii vor invata sa-si construiasca un CV convingator, sa scrie proiecte fezabile, sa isi gestioneze eficient timpul personal si vor fi consiliati de specialisti in cariera.

Scoala de Vara „Tinerii de Azi – Adultii de Maine” este dedicata atat elevilor, cat si studentilor (tineri cu varste intre 15 si 25 de ani) si cuprinde 5 cursuri de dezvoltare a inteligentei emotionale, de consiliere si orientare profesionala, 5 ateliere de cursuri cultural-artistice, 2 workshop-uri tehnice si peste 150 de ore de distractie cu prietenii, pe plaja, sub clar de luna.

Afis

Programul cultural-educational este format din urmatoarele ateliere de lucru (educationale si cultural-artistice):

  1. Creative Curriculum vitae and Graphic facilitation – tinerii vor invata cum sa-si construiasca un CV convingator pentru a reusi sa treaca cu succes de interviul de angajare si totodata.
  2. Counceling and career orientation – vor participa la un curs practic de consiliere si orientare vocationala.
  3. Eficacity: self esteem and time management – Eficacitate: stima de sine si managementul timpului personal.
  4. Project writing and management – vor invata cum sa elaboreze si sa gestioneze proiecte din diverse domenii.
  5. Non-formal education for employability – Educatie nonformala pentru angajabilitate.
  6. Muzica, teatru, film, fotografie, pantomima.
  7. Tech si marketing.

Unul dintre momentele cele mai asteptate va fi workshop-ul de muzica, care va fi sustinut de celebrul artist Johnny King. Totodata, tinerii vor avea ocazia sa poarte discutii libere cu oameni de valoare, adevarate modele de urmat. Scoala de Vara se va incheia cu traditionalul foc de tabara, pe plaja.

Cristian Tanase„Tinerii din ziua de azi au un potential fantastic de a transforma aceasta lume intr-un loc mai bun. Au nevoie sa gaseasca momente de a se strange la un loc si de a dezbate proiecte comune. Consideram ca aceasta scoala de vara reprezinta un astfel de moment ideal si ne-am propus sa invatam lucruri noi impreuna, foarte utile pentru adultii de maine, care vor avea familii frumoase, cariere infloritoare si succes in viata. La ora actuala, tinerii au nevoie sa lucreze foarte mult la inteligenta emotionala, trebuie sa invete sa creada in puterile lor si sa isi gestioneze eficient timpul personal. Nu ne-am propus sa recapitulam tot ce au invatat in decursul timpului la scoala, ci intregul program se va axa pe educatia nonformala, prin intermediul caruia dorim sa le satisfacem acele nevoie pe care scoala traditionala nu au reusit sa le ofere”, declara Cristian Tanase, presedintele Asociatiei Generatiei de Azi si organizatorul Scolii de Vara „Tinerii de Azi – Adultii de Maine”.

Cei interesati sa participe la Scoala de Vara, se pot inscrie pe www.generatiadeazi.org.