Statisticile arata ca 8,5 trilioane de mesaje SMS sunt trimise, in medie, in fiecare an la nivel global. Zilnic, se trimit de 22 de ori mai multe SMS-uri decat tweet-uri si de 14 ori mai multe decat mesaje pe Facebook.

Avand toate aceste statistici, nu este de mirare ca echipele de marketing gasesc publicitatea prin SMS ca o arma puternica pentru a duce campaniile catre succes. In multe industrii, SMS marketing-ul este principala metoda de marketing direct.

In urma mai multor studii de piata pe care le-a desfasurat de-a lungul timpului, specialistul in SMS Marketing, Cosmin Campian de la www.smsadvert.ro, ne ofera cateva sfaturi extrem de utile pentru a desfasura o campanie eficienta:

  1. Simplu si Scurt. “Regula Simplu si Scurt ar putea fi cea mai importanta dintre toate si te poate conduce la rezultate uimitoare. Majoritatea companiilor de telefonie mobila limiteaza mesajele la 160 de caractere, este foarte important ca mesajul tau sa se incadreze in aceasta limita sau cel putin prima parte a mesajului sa transmita esenta campaniei tale. Un mesaj de exemplu ar fi: La urmatoarea comanda aveti reducere 40%. Oferta expira in doua zile. Intra pe smsadvert.ro. Acest mesaj poate face minuni deoarece este drept la tinta, contine instructiuni simple si te anunta ca oferta expira curand, ceea ce indreapta clientul catre o actiune imediata. Este important intototodata ca intr-o campanie de SMS marketing sa incluzi o oferta de care sa fii sigur ca ar putea fi pe placul celor mai multi destinatari”, explica specialistul de la www.smsadvert.ro.
  2. Alege momentul potrivit. “Intodeauna campaniile care au un termen limita de expirare, preferabil ca acesta sa fie de maxim 2-3 zile, beneficiaza de un succes mai mare decat cele care contin oferte pe perioade nelimitate. De asemenea, s-a dovedit in timp ca fiind mai eficiente campaniile desfasurate in jurul orei 10 dimineata. Campaniile desfasurate in weekend au un impact mai mic de regula. Aceste reguli se aplica in majoritatea campaniilor de SMS marketing, dar nu se aplica in toate cazurile. Testeaza ore si zile diferite, apoi evalueaza rezultatele pentru a te asigura ca desfasori campaniile tale la momentul potrivit”, explica specialistul de la www.smsadvert.ro.
  3. Segmentarea clientilor. “Foarte multa lume, dintre cei care s-au abonat deja la notificari, se plange de mesajele de marketing pe care le primesc si le considera adesea nefolositoare. Incearca sa trimiti intodeauna mesaje utile pentru clientii tai, mesajele trebuie sa fie personalizate in functie de nevoile lor. Creeaza liste diferite de contacte in functie de varsta, interese, actiuni inregistrate in site-ul sau aplicatia ta. Avand in vedere ca majoritatea persoanelor folosesc deja un smartphone, asigura-te ca masori impactul campaniilor si astfel te apropii de nevoile fiecarui client”, declara Cosmin Campian de la www.smsadvert.ro.
  4. Scurteaza link-urile. “Link-urile din campaniile tale pot fi foarte lungi si nu se incadreaza in cele 160 de caractere disponibile intr-un mesaj. Foloseste servicii precum Goo.gl sau Bit.ly pentru a scurta link-urile. Un alt avantaj pe care ti-l ofera link-urile scurte este acela de a monitoriza mai usor click-urile din mesajele SMS trimise de tine, astfel vei putea vedea care este impactul campaniei tale de SMS marketing”, conchide specialistul in marketing de la www.smsadvert.ro.