16-17 septembrie – Statiunea Mamaia, pe harta internationala a triatloanelor. Peste 1.200 de sportivi sunt asteptati la festivalul sportiv TriChallenge Mamaia 2017

Sambata si duminica (16-17 septembrie 2017), statiunea Mamaia va imbraca, pentru al noualea an la rand, hainele sport si va primi in centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est si Balcani – TriChallenge. Bulevardul Mamaia, parcarea de la Rex si promenada, toate vor fi insufletite de peste 1.200 de participanti din Romania si din strainatate, care vor inota, vor pedala si vor alerga.

Evenimentul, ajuns la a IX-a editie, reprezinta si o metoda inedita de promovare a litoralului romanesc, Mamaia fiind deja consacrata pe harta internationala a competitiilor sportive importante. Manifestarea se va desfasura si anul acest sub forma unui festival sportiv, avand trei componente:

  • sambata, 16 septembrie – probele de triatlon pentru sportivii amatori si profesionisti
  • duminica, 17 septembrie – TriKids – cros, aquatlon si duatlon pentru copii
  • duminica, 17 septembrie – Crosul “Beach Run”

Proba de alergare se desfasoara, in premiera, pe promenada din Mamaia, in conditii de siguranta, pe o suprafata plata suta la suta, inotul se va desfasura in mare, iar proba de bicicleta pe sensul de mers spre Constanta.

Ne bucuram sa ii avem ca participanti la TriChallenge Mamaia 2017 pe Deak Zsombor, castigatorul competitiei in 2017, dar si campion pe distantele lunga si semi lunga, Mihai Vigariu, calificat de doua ori la Campionatul Mondial de Half Ironman, Mihai Baractaru, singurul roman calificat de trei ori la Kona, Alex Toma, calificat la Campionatul Mondial de Half Ironman, Daniel Attila, multiplu castigator in distanta olimpica, Daniela Torok, sportiva care a doborat recordul national in distanta Ironman.

Programul zilei de sambata

Probe individuale

  • 9:00: start proba supersprint: 400 m inot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
  • 9:20: start proba sprint: 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
  • 11:00: start proba olimpica: 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipa

  • 9:45: start stafeta sprint – 750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare
  • 10:15: start stafeta olimpica – 1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Restrictii de trafic in Mamaia in perioada competitiei

Pentru buna desfasurare a competitiei, in ziua de sambata, 16 septembrie, se va impune urmatoarea restrictie de trafic in statiune: intre 8:30 si 14:00 – traficul va fi restrictionat intre On Plonje JR si Hotel Rex pe cele trei benzi din sensul Navodari spre Constanta, astfel ca traficul auto se va desfasura temporar pe doua benzi pentru sensul Constanta – Navodari si o singura banda pentru sensul Navodari spre Constanta.

Programul zilei de duminica

TriKids Challenge – cros, aquatlon si duatlon pentru copii

Festivalul TriChallenge Mamaia continua duminica cu TriKids, competitie ce curprinde trei probe: cros, aquatlon si duatlon si este dedicat tuturor copiilor care iubesc inotul, mersul pe bicicleta si alergarea.

Copiii cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani vor avea ocazia sa se intreaca incepand cu ora 8:30 la duatlon, si de la 10:30 la aquatlon, iar princhindeii intre 7 si 8 ani se vor intrece, de la 10:00, la cros.

Mai multe detalii despre TriKids Challenge se gasesc pe site-ul competitiei – http://trichallenge.ro/trikids/.

Crosul “Beach Run”

Tot duminica, promenada din Mamaia se va transforma in pista de alergare pentru iubitorii de miscare. Pentru al treilea an consecutiv, in cadrul TriChallenge Mamaia, va avea loc un cros pe distanta de 4 kilometri, cu start de la ora 12:00. Acesta va inchide practic seria intrecerilor sportive si va deschide festivitatea de premiere.
Mai multe detalii despre crosul Beach Run se gasesc pe http://www.trichallenge.ro/beachrun/.

Evenimentul TriChallenge Mamaia 2017 se va incheia cu festivitatea de premiere pentru copii si alergatori, aceasta fiind programata pentru ora 13:00.

Mai multe detalii despre competitie, dar si programul complet, se gasesc pe site-ul oficial: http://www.trichallenge.ro/.

Sustinatori si parteneri

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic, in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta si Federatia Romana de Triatlon.

Partenerii evenimentului sunt: Skoda Romania, BCR, Intersport, TYR, PowerBar, Vega Hotel, Bellotto, Castorl, Dorna, Ciuc, Trisport, Spokes, Gral Medical, Felt, 140 batai pe minut, 3M.

Parteneri media: Europa FM si Running Mag.